Kastamonu Belediye Başkanlığı, personele yönelik hizmet içi eğitim seminerleri düzenliyor.
Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Baysan tarafından her akşam mesai bitiminde Belediye birimlerine gruplar halinde verilen seminerlerde, çalışanlara halkla ilişkiler, sosyal belediyecilik, hizmette başarı, değişim, empati konularında bilgiler veriliyor. Ayrıca belediye projelerinin detaylı olarak anlatıldığı seminerlerde ekip ruhuyla çalışmanın ilkeleri personellere aktarılıyor. İki hafta sürecek olan seminerlerde hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.
Eğitim seminerlerine katılarak Belediye personeline seslenen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, çalışanların belediyenin dışa açılan yüzü olduğunu belirtti.
“Belediyecilik vatandaşı mutlu etme sanatıdır” diyen Başkan Babaş, “Biz görev aldığımızdan bu tarafa belediyeciliğin sosyal yönüne sürekli vurgu yapıyoruz. Belediyecilik sadece proje üretmek, fiziki çalışma yapmak değildir. Belediye, vatandaşın doğumundan ölümüne kadar bütün beşeri ilişkilerini düzenleyen kurumdur. Hizmet etmek yüce bir iştir. Sizler bu yüce mesleği yaparken Mevlâna’nın ‘Hoşgörülülükte deniz gibi ol’ sözünü sürekli hatırınızda bulundurunuz. Siz ekip arkadaşlarıma yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Seminerlere katılan belediye çalışanları, aldıkları eğitimden dolayı mutlu olduklarını belirterek, çalışmaların kendilerini motive ettiğini ve bu seminerlerin değişik konularda devam etmesini istediklerini söylediler.