Antalya’nın Alanya ilçesinin ilk kardeş şehri Almanya’nın Gladbeck Belediyesi eski Başkanı Eckhard Schwerhoff ile ikinci kardeş şehri Avusturya Schwechat şehrinin emekli Kaymakamı Helmut Stippl, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ettiler.
Almanya Gladbeck Belediyesi eski Başkanı Eckhard Schwerhoff Başkan Yücel’i tebrik ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Gladbeck Belediye Başkanlığı döneminde Alanya’nın tanıtımına çok katkı sağlayan Schwerhoff, Başkan Yücel’e, “Sizi tebrik ederim, uzun bir aradan sonra geldiğim Alanya’yı gezdim çok olumlu gelişmiş. Burada eski dostlarımı da görmekten çok mutlu oldum. Sizi de tanımak benim için onur verici, işlerinizde başarılar dilerim” dedi.
Alanya’nın ikinci kardeş şehri Avusturya Schwechat emekli Kaymakamı Helmut Stipll de, “Sizi tanımak benim için de onur verici oldu. Ben 40 yıl önce tatil için Alanya’ya gelmiştim. Daha sonra da kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde ve ayrıca yine tatil için de çok geldim. Alanya çok güzel gelişmiş. Size görevinizde başarılar dilerim” diye konuştu.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de konuklarına yapılan hizmet ve projelerle ilgili bilgiler verdikten sonra ziyaret anısına belediye kursiyerleri tarafından yapılan ipek koza tablo ile çeşitli hediyeler verdi.