Beşiktaş’ın golcü ismi Cenk Tosun, sakatlıklar sebebiyle takımın hücum hattında sadece Demba Ba ile kendisinin kaldığını söyledi. Tosun, "Kalan 9 maçta en az hata yapan şampiyon olacak" dedi. Kaleci Cenk Gönen ise, kalan maçları final havasında oynayacaklarını ve ipi göğüsleyen taraf olmak istediklerini belirtti.
Siyah-beyazlı ekibin genç file bekçisi Cenk Gönen ve golcü oyuncu Cenk Tosun, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Petroleum İstanbul Fuarı’nda katıldı. Kulübün sponsorlarından Lukoil standını ziyaret eden siyah-beyazlı futbolcular, Beşiktaşlı taraftarlar ile bir araya geldi. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan golcü oyuncu Cenk Tosun, “Başakşehir maçına yüzde 100 olarak hazırız. Kritik maçlar geldi. Bizim hedefimiz 9’da 9 yapmak. Son 9 maçta en az hata yapan şampiyon olacak. İnşallah sezon sonunda şampiyon biz olacağız” dedi.
“BRUGGE MAÇI ÜZDÜ”
UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Club Brugge maçından sonra çok üzüldüklerini dile getiren Tosun, “Birkaç gün içinde onu atlatmaya çalıştık. Önümüzde 9 tane zor maç var. Hocamız da bu konuda çaba sarf etti. Moral ve motivasyon anlamında iyi bir seviyeye geldik. Biz hazırız ve inşallah Başakşehir maçında bunu göstereceğiz. Taraftarlarımız kalan maçlarda da bize destek çıkacaktır. Onlar bizim için itici güç. Stada gelip de tezahürat ettikleri sürece yenemeyeceğimiz takım yok. Onların önemi bizim için çok büyük. Ahmet Nur Çebi başkanımızın dediği gibi biz kendi maçlarımıza odaklandık. 9’da 9 yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bunu başarırsak büyük ihtimal şampiyon bitireceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“DEMBA BA İLE BEN KALDIK”
Sakatlığı ile ilgili de bilgi veren Tosun, “Kan dolaşımı az olduğu için 1 buçuk aylık bir dönem geçirdim. Milli takım arası bana iyi geldi. Kondisyon depoladım ve Mustafa’nın da sakatlanmasıyla hocamın bana daha fazla ihtiyacı olduğunu biliyorum. Artık Demba Ba ile iki kişi kaldık. Bana şans geldikçe elimden geleni yapacağımı söyleyebilirim” açıklamasını yaptı.
CENK GÖNEN: “İPİ GÖĞÜSLEYEN TARAF OLMAK İSTİYORUZ”
Teknik direktör Slaven Bilic’in görev vermesi halinde pazartesi günü oynanacak İstanbul Başakşehir karşılaşmasında forma giyebilecek durumda olduğunu ifade eden kaleci Cenk Gönen ise, “Artık son düzlükteyiz ve 9 hafta kaldı. En az hata yapan takım ipi göğüsleyecektir. Biz diğer takımların ne yaptığından çok kendi yaptıklarımıza odaklanmaktayız. Mental, fiziki, teknik ve taktik açıdan yüzde 100’ümüzü artık her maça yansıtıp, ligin sonunda ipi göğüsleyen taraf biz olmak istiyoruz” diye konuştu.
“TOLGA BÜYÜK KALECİ OLDUĞUNU GÖSTERECEKTİR”
Kaleci Tolga Zengin’in zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Gönen, “Büyük bir sakatlık yaşadı. Tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Fenerbahçe maçında yaşadığı sakatlık çok ciddiydi. Bir an önce sağlığına kavuşup aramıza dönmesini istiyorum. O da senelerin kalecisi. Hepimizin böyle zamanları oldu. Bunlar normal şeyler ve döndüğünde büyük kaleci olduğunu gösterecektir” dedi.
"KALAN MAÇLARI FİNAL HAVASINDA OYNAYACAĞIZ"
Kalan maçları final havasında oynamaları gerektiğini ifade eden tecrübeli file bekçisi, sözlerini şöyle tamamladı:
“Önümüzdeki sürece odaklanmak zorundayız. Bu süreçte de elimizden gelenin en iyisini yapıp, maçları final havasında oynayıp, diğer takımların olduğu gibi ipi göğüsleme şansımız var. Taraftarımıza ve camiamıza statsız zor koşullarda geçirdiğimiz bu sezonun sonunda bu hediyeyi armağan etmek istiyoruz. Bizi yalnız bırakmayacaklarını biliyorum. Kendilerine şimdiden son haftalardaki destekleri için teşekkür ediyorum. 9 maçın 9’unu da kazanacak güce, yeteneğe sahibiz. Önemli olan bunları sahaya yansıtabilmek.”