Medical Park Tarsus Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Kablan Kürklü, çocukların tatilde katılacakları kurs, kamp ve yaz okullarıyla sosyalleşip arkadaşlık ilişkilerini geliştireceğini söyledi.
Dr. Mustafa Kablan Kürklü, yaz tatilinde anneanne-babaanne gözetiminde geçecek sürenin uzun olmaması gerektiğini vurgularken, en ideal çözümün, ebeveynlerin çocuklarla kısa aralıklarla bir araya gelmesi ya da yaz okulları, kurslar ve kamplar olduğunu belirtti. Kürklü, bu etkinliklerle çocukların sosyalleşeceğini, aynı ortamı paylaşırken arkadaşlık ilişkilerini daha kolay geliştirmeyi öğreneceklerini söyledi.
Değişik spor ve zihinsel etkinliklerle kazanacakları yeni becerilerin, çocukların kendilerine olan güvenini daha da pekiştireceğini vurgulayan Dr. Kürklü, “Buradaki önemli konu seçilecek olan bu yerlerin titizlikle seçilmesi olmalıdır” dedi.
Tatille birlikte okuldaki eğitim yükünün sırtlarından alınmış olmasının, okul çağındaki çocuklarda özgürlük duygusunu ortaya çıkardığını ifade eden Dr. Kürklü, “Çalışan annelerin çocukları, anneanne-babaanne gözetimindeki yaz tatilinde, okulda aldıkları eğitim açısından hasar alıyor. Çünkü her istediği yapılıyor. Çocuk tekrar eve geldiğinde eğitim yıkılmış oluyor ve yeniden eğitime kazandırmak gerekiyor” diye konuştu.
Ailelere, yazın çocuklarını özellikle yaz kamplarına göndermelerini öneren Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Kablan Kürklü, şöyle devam etti:
“Yaz kampları dolu doludur. Bunun dışında kursları, yaz okulları, spor okullarını, yaz tatilleri için öneriyoruz. Çocuğun kendi başına birey olarak diğer çocuklarla ilişki kurmasına ve diğer taraftan da aldığı eğitimler ve öğrendiği becerilerle kendine olan güveni artar. Sosyalleşmeyi, ilişki kurmayı öğrenirler. Aldıkları eğitim ve becerilerle kendilerine olan özgüvenleri artacaktır.”