TRABZON (AA) - DERVİŞ ALTUNTAŞ - Akçaabat ilçesinde berberlik yapan İbrahim Durmuş, geri dönüşüm sağlanması amacıyla 2010 yılından itibaren yaklaşık 20 kilogram ağırlığında jilet biriktirdi.

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat'ta 20 yıldır berberlik yaptığını belirtti.

İş yerinde her gün onlarca jileti çöpe attıklarını anlatan Durmuş, "Kağıt veya diğer atıklar için geri dönüşüm kampanyaları yapılıyor. Benim de aklıma jiletleri atmayıp biriktirme fikri geldi" dedi.

Durmuş, 2010 yılından itibaren kullanılmış jiletleri çöpe atmayıp biriktirmeye başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Şu an yaklaşık 20 kilogram jilet biriktirdim ancak bunları kime veya hangi kuruma teslim edeceğimi bilmiyorum. Belediyeyi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünü aradım fakat böyle bir çalışmalarının olmadığını belirttiler. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne bile yazdım fakat onlar da böyle bir çalışma olmadığını ifade etti."

- "Bu atıklar toplanarak geri dönüşüm sağlanabilir"

Kullanılmış jiletleri biriktirerek maddi bir kazanç sağlamayı beklemediğini dile getiren Durmuş, "Bu jiletler çöpe atılıyor. Kesici olduğu için hayvanlara ve çevreye zarar verme ihtimali yüksek. Trabzon'da 800 berberde ortalama 9 bin kişi tıraş olmaktadır. Buradan yola çıkarsak ülke genelinde milyonlarca jilet kullanıldıktan sonra çöpe gitmektedir. Yapılacak kampanyayla bu atıklar toplanarak geri dönüşüm sağlanabilir" diye konuştu.

Durmuş, belediyeler ve esnaf odalarının bu konuda bir kampanyaya öncülük etmelerini isteyerek, "Belediyeler ve esnaf odaları berberlere birer kutu dağıtırsa kullanılmış jiletler biriktirilmiş olur. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sağlamış hem de çevreyi kirletmemiş oluruz" ifadesini kullandı.