Mersin’in Gülnar Belediyesi tarafından yaptırılan Çanakkale Şehitleri Giyim Gıda Yardımlaşma Bankası ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Gülnar Şubesi’nin açılışlarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptı.
Törene, Başkan Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, muhtarlar ve Gülnar halkı katıldı.
Açılışta konuşma yapan Kocamaz, Gülnar ilçesinin hizmet alması gerektiğini belirterek, "Eksiği çok olan bir bölge. Elma üreticilerimizle ilgili burada yarım kalmış bir soğuk hava tesisi var. Burayı bölge insanına hizmet vermek ve belediye bünyesine almak için Büyükşehir Belediye Meclisi bir karar aldı. Bunun yanı sıra Gülnar’da otogar projemiz de var. Özellikle gençlerimizin faydalanabilmesi ve onların en iyi şekilde spor yapabilmesi için bir futbol sahası yapımını da hayata geçiriyoruz. Allah’ın izniyle 3 yıl içerisinde sadece Gülnar’da değil il genelinde, özellikle köyden mahalleye dönüşen bölgelerde asfaltsız bir metrekare alan bile bırakmayacağız. İlçe belediyelerimize her türlü desteği vererek, şu anda sorun olarak görülen her ne varsa bunları ortadan kaldırmak istiyoruz. Tabi yılların ihmalinin çok kısa sürede çözülmesi hem zaman açısından hem de kaynak açısından mümkün değil. Her şeye rağmen bu sorunların çözülmesi için ihlasla yola çıktık, besmeleyle işe başladık, inşallah duasını da sizlerle beraber yapacağız" dedi.
Gülnar ilçesinde gerçekleştirilen açılışların ardından Kocamaz, Gülnar Belediyesi’nde muhtarlarla bir araya geldi. Yılların ihmalinin bir anda ortadan kalkmayacağına vurgu yapan Kocamaz, belediye kaynaklarını halka hizmet vermek için en iyi şekilde kullandıklarını, halka hizmet etme yolunda azimle, şevkle çalıştıklarını söyledi. Muhtarlardan sabır ve anlayış beklediklerini ifade eden Kocamaz, yereldeki problemlerin muhatabının ilçe belediyeleri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu, var olan problemlerin plan ve program çerçevesinde, olabildiğince kısa sürede çözüleceğini dile getirdi.