KKTC’de daha önce hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bugün yapıldı.
KKTC’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti. Ertelenen kutlamalar kapsamında Lefkoşa Atatürk Stadında yapılan etkinliklere KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber’in aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Kutlamalar öncesinde stada gelen Cumhurbaşkanı Akıncı, katılımcıların ve öğrencilerin ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz siz sevgili çocuklar Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nız kutlu olsun. Sevgili halkımız sizlerin de bu güzel gününü, bayramını kutluyorum. Çocuklarınızla birlikte geleceğe hep birlikte ulaşmanızı diliyorum” dedi.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler “Andımızı” hep bir ağızdan okudu. Geniş katılımda gerçekleştirilen törende öğrenciler izleyenlere farklı yörelere ait folklor gösteri, çeşitli dans gösterileri sundu.