Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurulan yeni bir fabrikanın daha açılışını gerçekleştirdi.
Şanlıurfa’da tekstil sektöründe üretim yapacak olan fabrikanın açılış töreninde konuşan Vali İzzettin Küçük, birkaç yıl önce Şanlıurfa’da bir tane OSB’nin olduğunu bugün ise üretimde olan ve kurulum aşamasında olanlarla birlikte sekiz tane OSB’nin bulunduğunu dile getirdi. 3. Organize Sanayi Bölgesi için 105 firmanın sırada olduğunu açıklayan Vali Küçük, bu firmalar arasında 285 milyon avroluk yatırım yapacak firmaların yer aldığını kaydetti. Şu anda açılışa hazır 55 fabrikanın olduğunu belirten Vali Küçük, Şanlıurfa’nın hızla tarım şehri olmaktan sanayi şehri olmaya doğru yol aldığını ifade etti.
Birkaç yıl içinde Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgeleri’nde 50 bin civarında kişinin istihdam edileceğinin altını çizen Vali Küçük; yatırım için Şanlıurfa’yı seçen sanayicilere teşekkür ederek, açılışı yapılacak olan fabrikanın da hem işletme sahibine hem de Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına son verdi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük ve beraberindeki davetliler, fabrikanın açılış kurdelesini keserek üretime başlayan fabrikayı gezdi. Fabrikayı gezen davetliler, burada yapılan üretim hakkında yetkililerden bilgi alma fırsatı buldu.
Açılış törenine Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar, sanayici ve iş adamları ile açılışı gerçekleştirilen fabrikanın yetkilileri katıldı.