Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından Korukent Mahallesi’nde 45 bin metre kare alanda inşa edilen Gençlik Merkezi, piknikçilerin yeni adresi oldu.
Havaların ısınmasıyla piknik yapmak isteyen vatandaşlar, doğal ortamı ile şehir merkezine yakın mesafede bulunan Toroslar Belediyesi Gençlik Merkezi’ne yoğun ilgi gösteriyor. Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek, piknik yapan vatandaşlarla sohbet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "7’den 77’ye herkesin gönlünce eğlenme imkanı bulduğu Gençlik Merkezimiz, yakın zamanda bitecek olan sosyal donatı alanlarıyla da vazgeçilmez bir mekan olacak" dedi.
Başkan Tuna, tesisin içerisinde, nizami futbol, voleybol, basketbol ve paintball oyun sahaları ile tenis kortu, soyunma odaları, süs havuzu, kafeterya, ücretsiz internet evi, okuma odası ile yürüme yollarının ve 60 sporcunun konuşlanabileceği bir konaklama merkezinin yer alacağının bilgisini vererek, yaptıkları tüm tesislerin halk tarafından yoğun ilgi görmesinin kendilerini oldukça memnun ettiğini söyledi. Tüm kültürel ve sportif aktiviteleri içerisinde barındıracak olan Gençlik Merkezi ile amaçlarının çocukların ve gençlerin daha sağlıklı yetişebilmelerine vesile olmak olduğunu kaydeden Tuna, "Tesisleşme girişimlerimizden biri olan Gençlik Merkezimizi, halkımızın doğal ortamda piknik yapabilecekleri bir mekan olarak da düzenledik. Şehir merkezine yakın mesafede bulunan tesisimizde, vatandaşlarımızın hijyenik ve sağlıklı bir ortamda piknik yapabilmelerine vesile oluyoruz.Bu alanımız, sadece Toroslar’dan değil çevre ilçelerinden de yoğun ilgi görüyor.Tesisimizin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.