7 Haziran 2015 günü yapılacak genel seçimleri öncesi demokrasinin kalesi Aydın’da adeta aday adayı enflasyonu yaşanmaya başladı. En fazla rağbet gören parti AK Parti olurken, Ak parti Aydın il teşkilatında aday adayları açıklama yapmak için adeta sıra beklemeye başladı.
AK Parti Aydın il teşkilatında dün bir saat içerisinde milletvekilliği aday adaylığı için 3 kişi müracaatta bulunup aday aday adaylığı açıklaması yaptı. Hal böyle olunca partinin salonu da en yoğun günlerini yaşamaya başladı. Şu an itibariyle toplam 7 milletvekili sayısı olan Aydın’da sadece AK Parti’den aday adaylığını açıklayan isim sayısı 12 oldu.
Dün akşam saatlerinde Milletvekili adaylığı için müracaatta bulunan Eğitimci Serpil Özalp Şahbudak, dilekçesini İl Başkanı Ömer Özmen’e teslim ederek kuruluşundan bu yana gönül verdiği AK Parti ile Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmasında ve Yeni Türkiye’nin inşasında görev almak istediğini belirtti. 2011 seçimlerinde de adaylık için müracaat eden aynı zamanda 17. Ve 18. Dönem Merhum Milletvekili Mehmet Özalp’in kardeşi olan Serpil Özalp Şahbudak, “Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefine ulaşmasında Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ekibinde Aydın ve Türkiye için çalışmak en büyük idealim. Ülkeme ve ilimize daha iyi hizmet edebilmek için adayım”dedi.
Serpil Şahbudak’ın ardından adaylık müracaatını yapıp açıklama yapan eski İl başkanı Sadık Atay ise, kalabalık bir grup ile aday adaylığını açıkladı. Adaylığını eşi Gülru, oğlu Ahmet ve Babası Deniz Atay’ın yanı sıra kayınbabası Namık Tavas’ın da katılımı ile açıklayan Sadık Atay 12 yıldır AK parti’de olduğunu ve 6 yıldır da partinin il başkanlığını yaptığını söyledi.
Açıklama yapmadan önce babası Deniz Atay’ın ve kayınbabası Namık Tavas’ın elini öpüp partililerden helallik isteyen Sadık Atay, hakkındaki “6 yıllık başkanlığında 6 seçim kaybetti” yorumlarına da cevap niteliğinde konuşarak önce adaylık daha sonra milletvekilliği nasip olması halinde Aydın’ın bölge illeri ile birlikte kalkınması için çaba sarf edeceğini söyledi. “Hepinizin bende hakkı var hepinizden helallik istiyorum” diyen Sadık Atay’a partililer haklarını helal ettiklerini söylediler. Atay “Aydınlılardan ve dava arkadaşlarımdan destek istiyorum” dedi.
Sadık Atay’ın adaylık açıklamasının hemen ardından Niyaz Aykut da adaylığını açıkladı. Kısa bir konuşma yapan Niyazi Aykut’a adaylığını açıklayan eski İl Başkanı Sadık Atay da destek verdi. AK Parti’de aday adayı sayısının 15’in üzerinde olması bekleniyor.