Kayseri’de radyocu Mehmet Aslankaya cinayetinin şüphelisi olarak tutuklu yargılanan M.Ö.’nün duruşması yapıldı. Tutuklu yargılanan M.Ö., "Tüfeği korku vermek için ateşledim" dedi. Mahkeme eksik evrakların tamamlanması için davayı 7 Nisan’a erteledi.
1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık M.Ö. hazır bulundu. Sanık M.Ö. mahkemesindeki savunmasında, “S.Ö. ile 13 yıldır evliyim. 2 çocuğumun annesidir. Namusum ve şerefimdir. Aslankaya ile önceden bir husumetim yoktur. Oğlumla bir gün kafede oturuyordum ve oğlum bana orada annesinin başka bir erkek ile konuştuğunu söyledi. Benim eski karıma ‘Kurban olduğum ne yaptın’ demiş. Aslankaya’nın fotoğrafını görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Mehmet Aslankaya ile 6-7 yıl önce Talas’ta bir konserde tanışmıştık” dedi.
Tutuklu sanık M.Ö. savunmasının devamında, “Mehmet ile konunun aslını öğrenmek için buluştuk. Önce böyle bir yazı yazdığını inkar etti fakat daha sonra oda kabul etti. Olay orada bitti. Olay günü arabamı tamire götürecektim. Tamire giderken İstasyon Caddesine girdim. İşim dolayısıyla sürekli tehdit alıyordum ve bu yüzden arabamda sürekli pompalı tüfek vardı. Trafikte iken Aslankaya ile göz göze geldik. Kırma kolunu çekip yanına gittim. Korku vermek için tüfeği ateşledim. Öldürme kastım olsa kafasına sıkardım. Kesinlikle öldürme kastım olmadı” diye konuştu.
Mahkeme heyeti dava ile ilgili olarak tanıkları dinledikten sonra, Sanık M. Ö. ve avukatının dosyayı incelemesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 7 Nisan’a erteledi.