Akdeniz Üniversite Destekleme Vakfı’nın katkıları ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Kültür, Sanat, Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “Vakıf ve Sanat” konulu sempozyum, sergi ve çalıştay düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, “Vakıf ve Sanat” temalı 120 sanat eserinin yer aldığı karma sergi açılışı yapıldı. Sergi alanının gezilmesinin ardından geleneksel el sanatlarından oluşan ebru, baskı, mask, hat, takı, keçe, tezhip, minyatür alanlarında sanatçılar katılımcılarla birlikte uygulamalı eserler üretti. Sergilerin ve çalıştayın ardından AÜ Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Konferans Salonu’nda sempozyum gerçekleşti.
Sempozyum açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Akdeniz Üniversite Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Akıncı, “Vakıflar, tarihimizin ayrılmaz bir parçası olan ve güçlü bir medeniyetin inşasının temellerini teşkil eden kurumlarımızdır. Sanat ve kültür varlıklarımızın değerinin farkına varılması, tanıtılması, korunması ve sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak üniversitemizin asli görevlerindendir. Bu düşünceyi kendine misyon edinmiş, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin her bir bireyini, akademisyen arkadaşımı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Osman Geyik de yaptığı konuşmada, sosyal, ekonomik, kültürel ve yurt savunmasında vakıfların yardımlarının önemine değindi. Geyik, “İnsanlardaki yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasında yardımcı olmak amacıyla 1985 yılından beri Vakıf Haftası kutlanmaktadır. Toplumumuz ve gelecek nesiller için büyük öneme sahip değerlerin, kültürlerin korunduğu ve öneminin katlanarak attırdığını gördüğümüz bu önem ve hassasiyete sahip kapsamlı etkinliği organize eden herkesi canı gönülden tebrik ediyor, çalışmaların devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Akdeniz Üniversite Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Uluç ise vakıfların, insanlığın hayırseverlik özelliklerini yine insana ulaştıran sivil toplum organizasyonu olduğunu vurguladı.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı da, maddi eserlerin korunması ve geleneksel kültürün yaşatılması anlamında sanat ve sanatçıya olan katkısıyla da vakıfların çok önemli bir görev yaptığını ifade etti.
Sergilerin, 20 Mayıs tarihine kadar Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi salonlarında gezilebileceği belirtildi.