ÇANAKKALE'de, bir araya gelen 9 kişi, ülke genelinde artan terör olaylarını kınayıp, düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla şehitleri andı.
Sosyal medyadan haberleşen 7'si kadın 9 kişi, bugün saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, terörü kınadı. Sırtlarında Türk bayrağı asan gruptakiler, 'Türk-Kürt kardeştir bölen kalleştir', 'Ne Mutlu Türkü'm Diyene', 'Kadınlar askere', 'Analar askere' sloganları atarak kordon boyuna yürüyüşe geçti. Grup, Truva Atı önüne geldiğinde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan sosyolog 29 yaşındaki Esra Akgül, etkinliği Facebook ve Twitter'dan duyup geldiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Burada bulunan 9 kişiden hiç kimsenin bu organizasyonun başı, ortası ya da sonu değil. Hepimiz tekbir vücuduz. Çok farklı siyasi partilere oylar veriyoruz. Herhangi bir siyasi parti adıyla burada değiliz. Sadece vatanın birliği ve bütünlüğünü desteklemek için, askerlerimize ve polislerimize şu duyuruyu yapmak için geldik. Biz sonuna kadar sizin yanınızdayız. Eğer gerekli olursa biz kadınlar her şeyden önce askere kayıt olmaya hazırız. Bunu Genelkurmay Başkanımıza özellikle söylüyorum. Bu hamasi söylenmiş bir söz değildir. Bütün kalbimizle ve gönlümüzle söylüyoruz. Askerlerimizin ve polislerimizin şehit olduğu yerde bizler evlerimizde oturmak istemiyoruz. Bu vatan bir bütündür. Türk Kürt kardeştir. Ben Kahramanmaraşlıyım. Buradaki kardeşlerim, ağabeylerim ve ablalarım farklı şehirden veya Çanakkale'den. Çanakkale nasıl 1915'te geçilemediyse 2015'te de 2115'te hiçbir zaman geçilemeyecektir. Bunu bütün dünyanın duymasını istiyoruz."

FOTOĞRAFLI