Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (DBŞT) geleneksel olarak düzenlediği 10. Liselerarası Tiyatro Şenliği sona erdi.

DBŞT'nin liseli gençleri sanatla buluşturmak, sanatın içinde kendilerini var edebilmelerine olanak sağlamak, yaşam algılarını değiştirmek amacıyla 10 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü Liselerarası Tiyatro Şenliği plaket töreniyle sona erdi. Törenin sunumunu yapan yönetmen Ayşe Sır, en temel amaçlarından birinin gençlere sanatın kendilerine katabileceği gücü sağlamak olduğunu söyledi. Sır, “10 yılda yüzlerce öğrencimizi bu sahnede oyun oynama fırsatı ve oyun izleme imkanıyla buluşturduk. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Bütün geleceğimizi yaratabilecek enerjiye sahip gençlerimizin kendilerini ifade edebilecekleri bir günü yaşıyoruz” dedi.

Şenlikle ilgili hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak sahneye çağrıldı. Kışanak, 10 yıldır bu çalışmaya gönül veren, katkı sunan, gençleri teşvik eden ve geleneksel olarak devam etmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Gençleri kutlayan Kışanak, “Gençliğe ilk adımınızı attığınız bu yıllarda sanatla buluşmanız eminim size çok şey katacak. Çünkü sanat dostluktur, dayanışmadır, empatidir, toplumsallaşmanın en önemli araçlarından bir tanesidir. Kişinin kendini ifade etmesidir. Eminim yaşamınızın ilerleyen dönemlerinde yaptığınız bu eğlenceli işin çok faydasını göreceksiniz. Bu heyecanınızın ve coşkunuzun geçmemesini diliyorum” diye konuştu. Bu şenlikten profesyonel oyuncuların çıkacağına inandığını ifade eden Kışanak, “Bu bir başlangıçtır, umarım bırakmazsınız. Büyükşehir Belediyemizin kapıları sonuna kadar size açıktır. Kültür birimimizden ve konservatuarımızdan yararlanabilirsiniz. Sizler yeter ki gayret edin biz de size hizmet etmek için imkanlarımızı seferber edelim" şeklinde konuştu. Seneye katılımcı okulların sayısının ikiye katlanmasını dileyen Kışanak, “Sizlerin bu çabasını ne kadar görünür kılarsak, ne kadar paylaşırsak başka gençlerin de bu çalışmaya katılacağına inanırım. Gerek sosyal medyada, gerek bulunduğunuz mekanlarda paylaşımda bulunun. Buradaki oyunları ne kadar fazla paylaşırsanız, bu güzel sanat etkinliğine daha fazla gencin katılımını sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kışanak, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak öğrencilere katılım belgesi, plaket ve içerisinde oynadıkları oyunların CD'leri, afiş ve broşür bulunan birer çanta hediye etti.

Belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından verilen kokteylle tören sona erdi.