Kırşehir Belediyesi’nin girişimleriyle ’Viyana’dan Kırşehir’e Gönül Köprüsü Eğitim ve Kültür Ziyareti Projesi’ hayata geçti.
Proje kapsamında Viyana’dan Kırşehir’e 21 öğrenci 2 refakatçi ile geldi. Kırşehir’de öğrencileri makamında karşılayan ve ağırlayan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, projenin oluşumunda yurt dışında yaşadığı bir olayın vesile olduğunu söyledi. Bahçeci, "Yurt dışı Türkler başkanlığı ile bir proje gerçekleştirdik. Kırşehir Belediyesi olarak, geçen yıl katıldığım bir toplantı sonrasında gurbetçi hemşehrilerimizin olduğu bir toplantıda gençlerimizin kendi kültürünü tanıma fırsatını bulamadığı noktasında şikayet geldi" dedi.
Projenin amacını da anlatan Bahçeci, "Projede amacımız gençlerimizin özellikle Kırşehirli olan gençlerimizin bir hafta boyunca Kırşehir’de şehri tanıtmak ve Kırşehir’i anlatmak Ahi Evran kimdir nedir, felsefesi nedir? ne işler yapmıştır Cacabey’in ne yaptığını ne amaçla kurulduğunu neye hizmet ettiğini Aşıkpaşa’nın kim olduğunu sizlere anlatan pek fazla anlatan olmadı. Program bir hafta sürecek bu süre boyunca inşallah bilir kişiler sizleri hem gezdirecek hem de anlatacak. Türkçe dersleri için de eğitim alacaksınız. Bu bir başlangıç" diye konuştu.
Programa katılan ve Kırşehir’e ilk defa geldiklerini söyleyen öğrenciler ise, "Bir kaç kere geldik ama böyle gezilere maalesef fırsatımız olmadı. Kültürümüzü açıkçası pek tanıyamadık. Farklı kültürler doğma büyüme Viyana’dayız bizim içinde değişiklik olacak Başkan da bizleri sıcak karşıladı dilimizi de sıcak bir şekilde öğreneceğiz" dediler.