İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sistemine ilişkin yaptığı açıklamada, güvenlik sistemine yapılan ’izinsiz müdahale’ nedeniyle sorunun tam anlamıyla sonuçlandırılamadığını bildirdi.
İzmir’de, son bir kaç gündür toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sisteminde yaşanan sorun, çözüme kavuşturulamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, günlük 1 milyon 700 bin adet biniş ve dolumu içeren sistemin güvenli bir şekilde çalıştırılması amacıyla, gece boyunca altı ayrı garajda ESHOT’a ait bin 110, İZULAŞ’a ait 255 aracın validatörüne yeni yazılım yükledi. Vatandaşların İZBAN, Metro ve İZDENİZ’de sorunsuz yolculuk yapabilmesi için turnikelerde özel önlem alınarak, dolum gişelerine takviye yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sistemine ilişkin sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü, ancak güvenlik sistemine yapılan ’izinsiz müdahale’ nedeniyle sorunun tam anlamıyla sonuçlandırılamadığını açıkladı.
"HUKUKİ İŞLEM BAŞLATIYORUZ"
İzmir’de, ulaşımdaki problemin çözülememesiyle vatandaşlar da ulaşım araçlarına ücretsiz bindi. Bazı vatandaşlar, binişlerin ücretsiz olduğunu duyunca şaşkınlığını gizleyemedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kritik iki gecenin sonunda ulaşım kartlarındaki krizin büyük ölçüde aşıldığını kaydederek "Kritik iki gecenin sonunda ulaşım kartlarındaki krizi büyük ölçüde aştık. Yaşanan sıkıntıyı hemşehrilerimize mümkün olduğunca hissettirmemeye çalıştık. Bu konuyla ilgili detaylı açıklamaları daha sonra yapacağım. Ancak şu kadarını söylemekte yarar var; Bu sıkıntıya yol açanlara karşı gerekli hukuki işlemleri başlatıyoruz" dedi.