Mersin’in Silifke ilçesinde, Cengiz Topel İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri okulun ilk ve ortaokul olarak ayrılacak olmasına tepki gösterdi.
Okullarının ilk ve ortaokul olarak ayrılmamasını ve çocuklarının servislere maruz kalmamasını isteyen veliler, okul girişinde toplanıp basın açıklaması yaptılar.
Okulun, ilkokul ve ortaokul olarak ayrılacağını, ayrılan bölümün öğrencilerinin civar okullara dağıtılacağını, hangi bölümünün ayrılırsa ayrılsın hem öğrencilerin hem de velilerin mağdur olacağını ifade eden öğrenci velileri okullarının ayrılmamasını, okulun yanında bulunan arazinin alınarak okul yapılmasını istediler.
Silifke’nin Mukaddem Mahallesi’nde bulunan ve 1964 yılında kurulan okulun, bölgenin en büyük ve en eski okullarından biri olduğunu şuan yaklaşık 45 öğretmeni ile 800’e yakın öğrenciye hizmet verdiğini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Ünlü, “Okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmak isteniyormuş. Öğrencilerden hangi okula yakın oldukları konusunda sayı toplamışlar. Okulumuzu eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte ilkokul ve orta okul olarak habersizce ayıracaklar. Bunun yapılmasını istemiyoruz” dedi.
Cengiz Topel İlk ve Ortaokuluna en yakın okulun en az 2 kilometre mesafede olduğunu ifade eden Ünver, “Bizim okulumuza en yakın okul 2 km mesafede. Çocuklarımızın sınıflarından ve arkadaşlarından ayrılmasını istemiyoruz” diye konuştu.
Okul Aile Birliği üyeleri daha sonra Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’i makamında ziyaret edip okulun ayrılmaması ve ek bina yapılması konusunda destek istediler.
Okul Aile Birliği ile görüşen Cinbir, “Okulların daha önceden ilk ve ortaokul olarak ayrıldığını, yeni öğrenci kayıtlarının ikametgah sistemine göre kaydedildiğini, Cengiz Topel Okulu için ise herhangi bir planlama yapılmadığını söyledi.
Kaymakam Cinbir, Öğrencilerin mağdur olmaması ve sınıfların bölünmemesi için gerekli planlamanın yapılacağını, öğrenci velilerinin yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.