MUŞ (İHA) – Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ etkinliği yapıldı.
Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’na İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Çeşitli oyunlarda mücadele eden Eko İnşaat, Vali Adil Yazar, İlyas Sami, Yavuz Selim ve 100. Yıl Zafer ilkokulları öğrencileri kıyasıya yarıştı. Bircan (Yakar top), ip atlama, fasulye atma ve mendil kapma gibi 4 kategoride yapılan yarışmada takımlar ikişerli gruplar halinde yarıştılar. Öğrencilerin hem yarıştığı hem de büyük keyif aldığı etkinlik, yaklaşık üç saatin ardından sona erdi. Yarışmalar sonucunda her kategoride ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş oyunları yaşatmak olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, çocukları kapalı ortamlardan kurtararak bu tür faaliyetlerle stres attırdıklarını söyledi. Çocuklara çeşitli hediyeler vererek hem ödüllendirip hem de bu oyunlara yönlendirdiklerini ifade eden Kartal, “2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan protokol çerçevesinde ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’nı düzenlemekteyiz” dedi.
Çocukların sanal hayattan gerçek hayata çekmek için bu tür organizasyonların önemli olduğunun altını çizen Kartal, “Çocukları sanal alemden, sıkışıp kaldıkları o binalardan çıkararak yeniden oyun alanlarına alıp gerçek çocukluklarını yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah bu organizasyon bundan sonraki senlerde de büyüyerek devam eder” diye konuştu.
Bu tür etkinliklerin çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sağladığını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, “Tarihten gelen, geleneklerimiz olan bu çocuk oyunlarımızı hem unutturmamak, çocuklara öğretmek hem de çocukluklarını yaşamalarını sağlamak için gerçekleştirilen program şenlik havasında geçiyor. Emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına, öğretmenlerimize, okullarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız çocukluklarını yaşamalı ki sosyal psikolojik gelişmişlikleri gelişebilsin. Bu işler sadece dersle olmuyor. Çocuklarımızın sosyal alanda da kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Etkinlik dolayısıyla gönüllerince eğlenen çocuklar da, öğretmenlerine ve kurum yetkililerine teşekkür ettiler.