Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa’da bulunan Kazakistan heyetini makamında kabul etti. Ziyarette Oral Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında iyi niyet sözleşmesine imzalar atıldı.
Bu yıl 475. kez gerçekleştirilen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin onur konuğu ülkesi olan Kazakistan’ın Oral Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kaysar Mankarayev, Kazakistan İstanbul Baş Konsolosu Yerkebulan Sapiyev, Oral Belediyesi Medeniyet ve Dil Geliştirme Daire Başkanı Sayran Düysentegi, Batı Kazakistan Bölgesi Valiliği İş İmkanları ve Endüstriyel Geliştirme Daire Başkanı Yardımcısı Mircan Satkanonov, Oral Belediyesi Kamu Hukuki İşleri Dairesi Başkanı Murat Umraliyev’den oluşan heyet, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Palabıyık da yer aldı. Kazakistan heyeti adına söz alan Oral Belediye Başkan Yardımcısı Kaysar Mankarayev, Manisa’yı çok beğendiklerini ifade ederek, “Kardeş ülke olan Türkiye bizim çok önemli. Bu vesileyle de UNESCO kültürel mirası listesine giren Manisa’nın Mesir Macunu Festivali’ne katılmaktan dolayı memnuniyet duyduk” dedi.
Kazakistan heyetini Manisa’da konuk etmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise “475.’sini kutladığımız Manisa Mesir Macunu Festivali’nde sizleri de burada görmek bizleri mutlu etmiştir. Dostluk ilişkilerinde Türkiye ve Kazakistan ilişkileri çok eskiye dayanmaktadır. Bu vesileyle de bu seneki Manisa Mesir Macunu Festivali’nde, Kazakistan’ın onur ülkesi olması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Bu kardeşlik ilişkilerinin ekonomik ilişkilerinin de gelişimine vesile olacağına inanıyorum” dedi.
Başkan Ergün, konuklarına ayrıca Manisa’nın tarihi ve kültürel yapısı hakkında da bilgiler verdi.
KARDEŞLİK İÇİN İLK İMZALAR ATILDI
Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Oral Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kaysar Mankarayev tarafından iyi niyet anlaşmasına imzalar atıldı. Oral Belediyesi ile işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Başkan Ergün, “Kardeş şehir olmamız noktasında başlangıcı gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Protokolün imzalanmasının ardından Başkan Ergün konuklarına Osmanlı Kaftanı ve içerisinde mesir macunu ile Manisa’ya özgü ürünlerin yer aldığı çantalardan hediye etti.