Giresun Federasyonu üyeleri, Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı anma etkinliklerine katılmak üzere Kars Sarıkamış’a gidiyor.
Birinci Dünya Savaşı’nda Rus işgalindeki doğu illerini geri almak için on binlerce askerin şehit düştüğü Kars Sarıkamış’a gitmeye hazırlanan Giresun Federasyonu, hemşehrilerini Sarıkamış’taki anma etkinliklerine katılmaya davet etti. Giresun Federasyonu’nun İstanbul’daki merkezinde 30 Aralık akşamı federasyon yetkilileri tarafından toplantı düzenlendi. Yapılan toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Hasan Turan, “İstanbul grubu 2 Ocak Cuma günü öğleden sonra İstanbul’dan Sarıkamış’a hareket edecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan hemşehrilerimizle Sarıkamış’ta şehitlerimiz için hep birlikte saygı yürüyüşü yapmak istiyoruz” dedi.
“90 BİN ECDADIMIZ ŞEHİT OLMUŞTU”
Kurtuluş Savaşı’na iki gönüllü alayla katılan ve Türkiye’nin her karış toprağındaki vatan savunmasında zorlu şartlara rağmen gözünü kırpmadan çarpışan atalarına layık olmaya çalıştıklarını belirten Turan, “Bundan 100 yıl önce Allahuekber Dağları’nda eksi 45 derece soğukta vatanı için giden 90 bin ecdadımız şehit olmuştu. Onların anısına ne yapsak azdır. Gelecek nesillere Sarıkamış’ı, Çanakkale’yi, Afyon’u yapılan anma etkinlikleriyle ve şehitlerimiz için yapılan şehitliklere yaptığımız ziyaretlerle, onları bizzat yerlerinde görerek şehitliğin ruhuna uygun biçimde anmalı ve anlatmalıyız. Allahuekber Dağları’nda nefesleri donduran soğukta Allah Allah nidalarıyla rabbine sığınarak şehadete yürüyen yiğitlerin anısına, Afyon’dan sonra şimdi de Sarıkamış’taki ceddimizin yanına gidiyoruz" diye konuştu.