Bostan Tarım, geçtiğimiz yıl topraksız alanda ürettiği 9 bin ton domatesin yüzde 90’ını dış pazara sattı.

Şirketin topraksız doğal domates yetiştiriciliğinde marka haline geldiğini vurgulayan Bostan Tarım Genel Müdürü Haluk Tan, Türkiye’nin dünya domates üretiminde ABD, Çin ve Hindistan’ın ardından dünyada dördüncü sırada olduğu belirtti.

Tan, açıklamasında “Manisa-Salihli ve Afyon-Sandıklı olmak üzere iki ayrı lokasyonda 252 dönüm serada topraksız tarım teknolojileri kullanarak üretim yapılıyor. Seralarımız, jeotermal enerji kullanılarak ısıtılıyor. 50 milyon lira yatırım tutarıyla kurulan Bostan Tarım, 2014 yılında 9000 ton domates üretti. Bunun 90’ını ihraç etti. İç pazardan gelen talebe de yakın zamanda ek yatırımlar ile kapasitemizi artırarak cevap vermeye başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Rotayı TBMM’ye çevirdi

Öte yandan Samsun’a hizmeti TBMM’den sürdürme kararı alan Metro Holding yöneticilerinden AVTER A.Ş. CEO’su Haluk Tan, Haziran ayında yapılacak genel seçimlere Samsun Milletvekilliği için aday adayı oldu. Samsun iş dünyasına ilişkin birçok sivil toplum kuruluşunda yer alan, Samsunspor Yönetim Kurullarında önemli görevlerde bulunan ve son süreçte Samsun Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Haluk Tan, bir taraftan da Samsun'daki ticaret hayatına ivme katarak devam ediyor.

DÜNYA