Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, () - BALIKESİR'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 ilçede okulları, 3 ilçede ise taşımalı eğitim yapılan okulları bir gün süreyle tatil etti. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, merkezdeki Karesi ve Altıeylül ilçeleri ile Erdek ve Balya'daki tüm okullarda 11 Şubat Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildi. Manyas ve Gönen'de taşımalı eğitim veren okullar, Susurluk'ta Şerafettin Tunalı İlkokulu-Ortaokulu, Susurluk Anadolu Lisesi ve taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, yollarda kar ve buzla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü bildirilirken, 'Valiliğimiz koordinasyonunda Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucunda an itibariyle ilimiz sınırları içerisinde kapalı ana arter yolumuz bulunmamaktadır. Devlet ve il yollarımızda kar ve buzla mücadele çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir. Şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlarımızın diğer illerin karayolları durumunu ve meteorolojik uyarıları dikkate alarak güzergah tercihi yapmalarının uygun olacağı düşünülmektedir. Yol, trafik, can ve mal güvenliği açısından aracında kar lastiği ve zincir bulunmayan sürücülerin yola çıkmamaları önerilmektedir' denildi. Valilik açıklamasında bölgede ayrıca zirai don olayı ve buzlanma beklendiği bildirilirken, çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.