Mardin Kent Konseyi’nin ilk toplantısında yönetim kurulu üyeleri belirlendi.
Mardin Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi meclis toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya kentteki STK’ların yanı sıra Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları ve ilçe belediyeleri eş başkanları katıldı. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay’ın başkanlığında yapılan toplantıda açılış konuşmasını son valiler kararnamesi ile merkeze alınan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen yaptı.
Aydın Saraçoğlu tarafından 2013-2014 faaliyet raporu okunması ile devam eden toplantı Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Türk ve Akyol Akay’ın başkanlığında olan 32 kişilik yeni yönetim kurulu belirlendi.
Yeni yönetim kuruluna Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, Aydın Saraçoğlu, Av. Cemal Artık, Dr. Kamiran Yıldırım, Av. Mahmut Bingöl, Türkiye Erol, Metropolit Saliba Özmen, Mehmet Düzgören, Gumar Budak, Hatip Özer, Abdullah Kapan, Mehmet Dinç, Mustafa Belli, Lokman Toprak, Hıdır Sümer, Turan Tunç,Şahin Yücesoy, Münfide Oğuz, Kırklar Klisesi Papazı Gabriel Akyüz, Şehmus Çolkan, Zeynep Aras, Davut Aksel, Musa Öztürk, Derya Seçilmiş, Semih Hocaoğlu, Tahir Demir, Özer Terece, Doğan Gazan, İsmail Tunç, Servan Buldak ve Gültekin Çelik şeklinde belirlendi.