Yunanistan’ın dün Brüksel’de olağanüstü toplanan Euro Bölgesi liderlerinin talebi üzerine 3’üncü yardım paketi için resmi başvuruda bulunduğu kaydedildi.
Yunanistan’da Pazar günü yapılan referandumda hayır kararının çıkmasının ardından Euro Bölgesi dün Brüksel’de olağanüstü bir toplantı gerçekleştirmişti. Yunanistan’ın dün gerçekleştirilen toplantıya katılan Euro Bölgesi liderlerinin talebi üzerine bugün 3’üncü kurtarma paketi için resmi başvuruda bulunduğu kaydedildi. Avrupa İstikrar Mekanizması tarafından yapılan açıklamada ise, Yunanistan’ın borçlarının ödenmesi ve ekonominin canlanması amacıyla yeni kurtarma paketi için resmi başvurusunda bulunduğu doğrulandı.
Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, bugün Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında Yunanistan’ın teklifinin, yükümlülüklerin adil bir şekilde dağıtılmasını, ülkenin maddi ihtiyaçlarını karşılamasını, istihdam sağlamasını ve girişimciliği desteklemesini içermesi gerektiğini belirtmişti.
Yunanistan’da Pazar günü ülkeye yeni nakit akışının sağlanması için uluslararası kreditörlerin şartlarının kabul edilip edilmeyeceğinin oylandığı kritik referandumda hayır sonucu çıkmıştı.