KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesini telefonla arayarak başsağlığı dileklerinde bulundu.
Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesinin evinde, taziye yoğunluğu devam ediyor. Tanıyan tanımayan, Mersin’den ya da Mersin dışından binlerce kişi, ailenin acısını paylaşmak için Barış Mahallesi’ndeki taziye evine geliyor. Türkiye’nin dört bir yanından aileye başsağlığına gelenler, anne Songül Aslan ve baba Mehmet Aslan’ın acılarına ortak olmaya çalışıyor. Evin önünde kurulan taziye çadırında dualar okunurken, anne ve baba gelen ziyaretçilerin başsağlığı dileklerini kabul ediyor.
Bu kapsamda, Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral da taziye evine gelerek dua okudu. Aileye başsağlığı dileyen Yeral, "Allah mekanını cennet eylesin, zalimlerine de lanetler eylesin inşallah" dedi.
Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, baba Aslan’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti, başsağlığı dileklerinde bulundu. Baba Aslan, Eroğlu’na teşekkürlerini ileterek "Allah razı olsun, eksik olmayın. Allah yavrularınızı bağışlasın" dedi.