Güngören Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlediği programda, şehit askerlerin ailelerini ve Güngören patlamasında hayatını kaybeden sivil şehitlerin ailelerini bir araya getirdi.
Güngören Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılını kutlamak için Şehrigöl Cevizlik Parkı Sosyal Tesisleri’nde verdiği yemekte şehit ailelerini buluşturdu. Programa Güngören İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, terörle mücadele kapsamında şehit olanların aileleri ve 2008 yılında Güngören patlamasında hayatını kaybeden sivil şehit aileleri katıldı.
“BU ÜLKE İÇİN CANINI VEREN TÜM ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ”
Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldiklerini belirten Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman, “Biz minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Bu ülke için bu toprakların ülke olabilmesi için en değerli varlıklarını canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz ve onları baş tacı etmeye çalışıyoruz. Şehitliğin çok önemli bir göstergesi olan Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılı itibariyle bu ülke için canını veren tüm şehitlerimizi anıyoruz. Burada şehitlerimizin yanında demokrasi şehitlerimizin aileleri de var. Özellikle terör mağduru olarak yakınlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Onların sayesinde var olduğumuzu biliyor ve bunu gençliğimize anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
ŞEHİT AİLELERİ BULUŞTU
Şehit babası Hasan Aslanbaş, “Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz çok gururlandık. Oğlum, 1994 yılında Van Başkale’de şehit oldu. Gurur duyuyoruz onlarla, ne mutlu bizlere onların sayesinde bu günleri gördük” diye konuştu.
Güngören patlamasında eşini kaybeden Bengü Güler de, “Bugün bizlere adanmış bir gün sağolsunlar bizleri de davet ettiler. Buruğuz, eksiklerimiz var ama artık geriye getiremiyoruz. Artık hayatımıza devam etmeyi öğrendik, yaşamayı öğrendik. Tabi ki eksik olarak yaşıyoruz ama yine çok teşekkür ediyoruz” dedi.