Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği, Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı seçimi nedeniyle merkeze bağlı köy muhtarlarıyla buluştu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan yoklama neticesinde salt çoğunluk sağlanarak divan teşekkülüne geçildi. Çoğunluğun sağlanmasının ardından Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine 2 Genel Meclis Üyesi ile 1 Muhtar üyeliği seçimine geçildi. Yapılan seçimde Adıyaman Merkez ilçeye bağlı köy muhtarları oy kullandı. Oy kullanımından sonra kullanılan oyların tasnifine geçildi. Yapılan seçimde Adıyaman merkeze bağlı Çemberlitaş Köyü Muhtarı Mustafa Çetinkaya 58 oy alarak asil üyeliğe seçilirken, Birlik Encümen Üyeliğine ise İl Genel Meclisi Üyesi Osman Koyuncu ile Necmi Baykan seçildi.
Yapılan seçim sonucu Köy Muhtarlarına hitap eden Vali Mahmut Demirtaş, göreve geldiği günden beri Adıyaman’da eğitimde, sağlıkta, tarımda, kültür ve turizmde, KÖYDES ve SODES projelerinin uygulanması ve İl Özel İdare programı kapsamında çok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini belirterek, “Adıyaman’da göreve başladığımda Adıyaman’ın 2000 dersliğe ihtiyacı vardı. Üç yıl içerisinde eğitim alanında yaptığımız çalışmalarla bu dersliklerin 1250 tanesini hayata geçirdik. 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında inşaatı devam eden 250 dersliği daha bitirerek hizmete sunacağız. Eğitimde fiziki problemleri bitirme adına yaptığımız çalışmalar sonucunda geçen yıl TEOG sınavında 32 puan, YGS ve LYS’de ise 9 puan artış sağladık. İhtiyaç duyduğumuz dersliklerin tamamını bitirebilirsek, Türkiye ortalamasını dikkate aldığımızda ilk 30 ilin arasına girmemek için hiçbir sebep olmayacak” dedi.
Sağlık Alanındaki çalışmaları da dile getiren Vali Demirtaş, “Adıyaman’da sağlık alanında çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. 400 yataklı Devlet Hastanemiz bitirilerek hizmete başladı. Yine bu önemli yatırımla birlikte ilimizde Sağlık Ocakları, Sağlık Evleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri yapıyoruz. Sağlık alanında da geri olduğumuzu düşünmüyorum. “Yolu ve Suyu Olmayan Köy Kalmayacak” parolasıyla hayata geçirilen KÖYDES projeleri ile köylerimize çok önemli hizmetler götürdük. Geçen yıl yağışların çok az olması nedeniyle köy içme sularında çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Ama bu yıl yağış açısında çok bereketli geçti. Bu yıl köy içme sularından ciddi bir problem görmüyoruz. Kalkınma Bakanımızın ilimizi ziyaretlerinde yaptığımız görüşmelerde Recep Suyu yeniden revize edilecek ve oraya modern bir tesisi yapılacak. Yine İller Bankası, İl Özel İdare ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ödenekleriyle birçok köyümüze taziye evleri yaptık” ifadelerini kullandı.
Gençlik Spor alanında Adıyaman’ın çok ciddi yatırımlara ev sahipliği yaptığını belirten Vali Demirtaş, “Bu yıl ihalesini yapacağımız gençlik spor yatırımlarının toplam bedeli 50 Milyon TL’dir. Yaptığımız girişimler sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ilimizde merkeze bağlı 44 köyümüzün okul bahçelerine futbol, voleybol ve basketbol sahaları yapacak. İhalesini önümüzdeki günlerde yapacağımız bu yatırımları çok hızlı bir şekilde bitirerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Adıyaman Merkez Eğri Çayında bulunan alanda çok önemli spor tesisleri yapacağız. Bu tesislerin içinde insanlarımızın spor ihtiyacını karşılayacak sportif faaliyetlerin tamamı bulunacaktır. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile İpekyolu Kalkınma Ajansının katkılarıyla Beşpınar Vadisi içinde çok amaçlı bir spor kompleksi yapacağız. 1 Ay içerisinde Beşpınar Vadisinin çehresini değiştirecek çok önemli çalışmalar şu anda devam ediyor. Bu projenin faaliyete geçmesiyle birlikte insanlarımız ailelileriyle birlikte zaman geçirebilecekleri bir mekana kavuşmuş olacaktır. Bir diğer önemli bir projemiz olan Sahabe Projesinde ise çalışmalarımız seri bir şekilde devam ediyor. Bir ay içerisinde Sahabe Caminin kaba inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantı, dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.