Memur-Sen eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek, resmi milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı.
Ahmet Gündoğdu, AK Parti Genel Merkezi’ne resmi milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Gündoğdu’ya AK Parti rozetini taktı. Şentop, "Memur-Sen Genel Başkanı, kadim dostum Gündoğdu milletvekilliği adaylığı için başvurusunu yaptı. Hayırlı olsun, başarılar dilerim" dedi.
Gündoğdu ise, sivil toplumdan sivil siyasete geçmenin heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduğunu vurguladı.
AHMET GÜNDOĞDU KİMDİR?
1 Ocak 1961’de Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Erdemli İmam Hatip ile Giresun İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yaptı. Ortaöğrenimi sırasında Milli Gençlik Vakfı (MGV) bünyesinde görev ve sorumluluk aldı. Öğretmenlik döneminde de Milli Gençlik Vakfı’ndaki faaliyetlerine devam etme yanında İstanbul Öğretmenler Vakfı’nda görev aldı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın davetiyle 1992’de Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Temsilciliği’ni kurup, ilçe başkanı olarak sendikacılığa başladı. 1996-2002 yılları arasında sırasıyla İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkan Yardımcılığı, Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kasım 2002 tarihinde Eğitim-Bir-Sen, Nisan 2008 tarihinde ise Memur-Sen Genel Başkanlığı görevine seçildi. 2009 yılından itibaren Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanlığı görevini yürütmektedir. Akil İnsanlar Heyeti olarak Karadeniz ve Marmara Bölgelerinde sorumluluk üstlendi. Sivil ve yeni Anayasa kapsamında oluşturulan "Anayasa Platformu", Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi, Ekonomik ve Sosyal Konsey bünyesinde de üyelik yaptı. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen başkanlığı sürecinde Türkiye’nin sivilleşme, özgürleşme ve demokratikleşmesine dönük reform çabalarına "Uluslararası Demokrasi Kongresi", "Uluslararası Anayasa Kongresi", "Uluslararası Felsefe Kongresi" yanında "Yeni Anayasa Raporu I-II", "Sahadan Yeni Anayasa’ya Talep ve Beklentileri", "Türkiye’de Ortak Bir Kimlik Olarak Ötekilik", "Eğitim ve Ahlâk Şûrası", "Yeniden Büyük Türkiye" başta olmak üzere birçok bilimsel etkinlik ve raporun öncülüğünü yaptı. Gündoğdu, evli olup orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir.