Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son bir yıl içerisinde hızlı bir turizm tanıtımına ağırlık verdiklerini ve bunun sonucunda Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabacı turist sayısında yüzde 20 artış sağladıklarını belirterek, “Yeni dönemde turizm hareketliliğine hazır olun” dedi.
Ordu’nun, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bulunan turizm işletme belgeli otellerin yöneticileri ile yemekte buluşan ve burada bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılmasından sonra turizm hareketliliğine herkesin hazır olması gerektiğini belirtti. Ordu’nun ekonomisinin tarıma dayalı bir ekonomi olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’nun yıllık ihracat geliri 300 milyon dolar civarında. Oysa Trabzon’un yıllık turizm geliri 1.5-2 milyar dolar civarında. Biz, Ordu’da ürettiğimiz fındığı, balı, kiviyi ve diğer ürünleri yurt dışına sattığımızda elde ettiğimiz gelirden daha fazlasını Trabzon ili turizm sektöründen sağlıyor. Bizim Trabzon’dan neyimiz eksik. Trabzon’da, Rize’de olan her şey Ordu’da da var. Ordu’nun çok yüksek bir turizm potansiyeli var. Ama bu potansiyel bugüne kadar yeterince değerlendirilememiş” diye konuştu.
Son bir yıldır hızlı bir tanıtım atağı başlattıklarını ve çok kısa sürede Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 20 civarında artış meydana geldiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Yakında uluslararası çapta tanıtım yapacağız. Mayıs ayı içinde Körfez ülkelerinden çok sayıda tanınmış, meşhur medya mensuplarını ilimizde konuk edeceğiz. Onlara Ordu’yu tanıtacağız, Ordu’yu anlatacağız. Ayrıca, profesyonel bir ekibe Ordu belgeseli hazırlatıyoruz. Ordu’daki turizm işletmeleri, turizm sektörünün içindeki tüm kesimlere büyük görevler düşüyor. Özellikle Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Ordu’da yaşanacak turizm hareketliliğine herkesin hazırlıklı olması lazım. Hizmet kalitemizi artırmamız lazım. İlimize gelen yerli ve yabancı turistleri iyi ağırlamamız, onlara misafirperverliğimizi göstermemiz lazım. Asla çifte standart uygulamamalıyız. Personellerimizi eğitmeliyiz. İşletmelerde dil bilen personeller istihdam etmeliyiz. Profesyonel tur rehberlerimiz olmalı. Gezi rotaları oluşturmalıyız” şeklinde konuştu.