Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 2015 sezonu Geleneksel Kurum ve Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Turnuvası’nda iki birincilik elde etti.
Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Geleneksel Kurum ve Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Turnuvası sona erdi. Toplamda 14 takımın katıldığı, A ve B olmak üzere iki grupta çift devreli lig usulüne göre gerçekleştirilen turnuvada, Toroslar Belediyesi Takımı B grubunda şampiyon olurken, Soda Sanayi Takımı da A grubunda şampiyonluğu elde etti. Veteranlar müsabakasında ise Toroslar Belediyesi Takımı sporcusu Kasım Karayağmurlu, 60 yaş üstünde birinciliği elde etti.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, turnuvanın final karşılaşmalarını izledi. Sporun her branşına katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Tuna, sadece bölge içinde değil bölge dışında da düzenlenen sportif etkinliklere imkanları ölçüsünde destek verdiklerini vurgulayarak, “11 yılda Toroslar’a kazandırdığımız spor tesisleri ve gerçekleştirdiğimiz sportif etkinliklerle ilçemizi sporun merkezi haline getirdik. İnsanlarımızın daha sağlıklı yaşayabilmesi için spor, vazgeçilmez bir unsurdur. Spora ve sporcuya sunduğumuz katkılarımız artarak devam edecektir. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Sağlıklı bir bedene kavuşmada ve dostlukların kurulmasında sporun önemli bir misyonu olduğunu da belirten Tuna, turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm takımları kutladı.
Final müsabakalarının ardından yapılan ödül töreninde, dereceye giren takımlara ödülleri ve kupaları, Başkan Tuna ve protokol üyeleri tarafından verildi. Törende, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Mehmet Bayram, masa tenisi sporuna sunduğu desteklerinden dolayı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek bir şilt takdim ederken, Tuna da Bayram’a üzerinde Toroslar Belediyesi’nin logosu bulunan çini işlemeli bir vazo hediye etti.