Enver ALAS/İSTANBUL,() Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu sabah Tuzla'da bir fabrikada meydana gelen nitrik asit sızıntısıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Işık, "20 tonluk bir nitrik asit tankı yapılmış. Zannediyorum ki testleri tam yapılmadan tanka nitrik asit koymuşlar. Buradan da bir sızıntı olmuş. Güvenlik için çevrede etki alanındaki fabrikalar boşaltıldı. Şu anda itfaiye ve diğer kurumlar gerekli müdahaleyi yapıyorlar" dedi.
Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) işbirliğiyle Şişli Grand Cevahir Otel'de düzenlenen 'Oyuncak Sektör Çalıştayı'na katıldı. Buradaki açılış konuşmasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Fikri Işık, bir soru üzerine bu sabah Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada meydana gelen kimyasal sızıntı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"ZANNEDİYORUM Kİ TESTLERİ TAM YAPILMADAN TANKA NİTRİK ASİT KOYMUŞLAR"
Olayı duyar duymaz bilgi aldıklarını belirten Bakan Işık, "Olay olur olmaz biz de bilgi aldık. 20 tonluk bir nitrik asit tankı yapılmış. Zannediyorum ki testleri tam yapılmadan tanka nitrik asit koymuşlar. Buradan da bir sızıntı olmuş. Güvenlik için çevrede etki alanındaki fabrikalar boşaltıldı. Şu anda itfaiye ve diğer kurumlar gerekli müdahaleyi yapıyorlar" diye konuştu.

"NİTRİK ASİDİN ÇEVRE ZARARI OLUŞTURMAMASI İÇİN İTFAİYE GEREKEN TEDBİRİ ALIYOR"
Bir gazetecinin "Kimyasal sızıntının çevreye bir zararı var mı?" şeklindeki sorusuna Işık, "Nitrik asidin bir çevre zararı oluşturmaması için gereken tedbiri itfaiye zaten alıyor. Aynı zamanda da insan sağlığına yönelik bir zararı olmaması için de bölgedeki fabrikalar boşaltıldı diye bana bir bilgi geldi. İnşallah bir problem olmadan bu kaza atlatılmış olur" şeklinde yanıt verdi.

(FOTOĞRAF)