SAMSUN (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, uzman kişilerden kurdukları ekibin, çocukların sokakta çalıştırılma nedenlerini araştırdığını belirtti.

Balcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Samsun Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün işbirliğinde sokakta çalışan çocuklar için araştırma ekibi kurulduğunu söyledi.

Balcı, sosyo-ekonomik sebeplerle aileleri veya başka gruplarca sokakta çalıştırılan ya da dilendirilen çocukların bedensel, ruhsal, zihinsel ve toplumsal gelişiminin olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Balcı, komisyonun bu çocuklara veya ailelerine yönelik eğitim, sosyal yardım, meslek edindirme, danışmanlık ve rehberlik hizmeti verdiğini ifade etti. 

Projeyle çocukların sokaktan çekilerek sosyal destek hizmetlerinden yararlandırılmasını amaçladıklarını da vurgulayan Balcı, "Bu kapsamda Samsun Çocuk Hizmetleri İl Koordinasyon Sekretarya Birimi tarafından oluşturulan alan tarama ve saha ekibi İlkadım ilçesinde alan taraması yaptı" dedi.

 Çocukların sokakta çalıştırılma nedenlerinin araştırıldığını ifade eden Balcı, şunları söyledi:

"Uzman kişilerden kurduğumuz ekip sokakta çalışırken tespit edilen çocukların, çalıştırılma nedenlerini araştırarak, çocukları gerekli sosyal hizmet ve yardımlara yönlendiriyor. Eğitim çağında olan ve okula devam etmeyen çocuklar ya eğitim-öğretime kazandırılıyor ya da mesleki eğitime yönlendiriliyor. Bunun yanında çocuğa ve ailesine yönelik gerekli sosyal incelemeler yapılarak, gerekli psiko-sosyal destek ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor."