İZMİR'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde, daha önce mobilya deposu olarak kullanılan iki katlı boş binada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Metrelerce yükseğe ulaşan alevler, itfaiyenin çalışmasıyla söndürüldü.
Alsancak Semti 1497 Sokak numara 21'de daha önce mobilya deposu olarak kullanılan 2 katlı binada, bugün saat 19.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki işyerlerinde çalışanlar, alevleri fark edince itfaiye ve polise haber verdi. Hızla büyüyen alevler, binayı sararken korku dolu anlar yaşandı. Bölgeye çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. İtfaiye erleri, metrelerce yüksekliğe ulaşan alevlere su sıkarak müdahale etti. Polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiyenin çalışmasıyla yangın söndürüldü.
Yakındaki lojistik firması çalışanı İbrahim Erbay (31), "Gürültü üzerine dışarıya çıktık ve camların kırıldığını fark ettik. Alevler kısa sürede binayı sardı, hemen itfaiyeyi aradık" dedi. Aynı firmada çalışan bekçi Fikret Kara (58) aynı bölgede daha önce de başka yerde yangın çıktığını dile getirip, "Burada boş bina çok. Sokakta yaşayanlar zaman zaman içine giriyor. Bu kez neden çıktığını bilmiyorum, elektrik de yok. İçerde yaşayan kimse yoktu" diye konuştu.
Binada, yapılan ilk incelemede içeride kimsenin bulunmadığı anlaşıldı. Yangının kesin çıkış nedeninin bilirkişi incelemesinin ardından netlik kazanacağı belirtildi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.
FOTOĞRAF