Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında sahasında Medicana Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, üst sıralara oynamaya başlayacakları maçlarda mağlubiyet yaşadıklarını belirterek, “Bir türlü eşiği atlayacak hamle yapamadık. Bu anlamda Sivasspor maçı bizim için çok önemliydi. Alt grupla işimizi bitirip yavaş yavaş orta ve üst sıralara doğru yaklaşma maçı olarak gözüküyordu. Maça tamamen bu düşüncelerle başladı. Rakibimizin son haftalarda başarılı sonuçlar alan ve kuvvetli bir takım. Sivasspor takımı geçen sene ligi üst sıralarda bitirmiş, önemli oyuncuları olan, bu sene sıkıntı bir şekilde sezon başlamış ancak antrenör değişikliğiyle toparlanmış bir takım. Bizim maça gelirken 10 resmi maçının 8’ini kazanmış bir takımla oynadık” dedi.
Maçın ilk yarısında son derece doğru işler yaptıklarını ifade eden Kocaman, “Maçta 2 yada 3 net pozisyonumuz vardı. Topu ayağımızda tutarak rakibin hücumcularını oyundan düşürmeyi istedik. Bunu son derece doğru şekilde yaptık. İkinci yarıda skor dışında yine her şey doğru gidiyordu. Bu oyunu koruyarak topu daha hızlandırarak kenar oyuncularımızı daha oyun içinde tutmak istedik. İkinci yarının hemen başında yediğimiz golden sonra oyun bir anda açıldı. Sonrasında ilk yarıda kalemize bile yaklaştırmadığımız Sivasspor’un ataklarını gördük. Maçı beraberliğe getirme çalışmalarımız çok sonuç vermedi. Takımdaki bütünlüğün bozulması oyunu daha anlamsız bir hale getirdi. Sonuç olarak istemediğimiz bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Önümüzdeki Kayseri Erciyesspor maçıyla bunu telafi etmek istiyoruz” diye konuştu
MEDİCANA SİVASSPOR CEPHESİ
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maçın kendileri açısından zor geçeceğini bildiklerini söyleyerek, “Bütün hafta bu şekilde hazırlandık. Rakibi iyi analiz ettik. Artılarını ve eksilerini çok iyi hesapladık. Oyunun tamamında çok kontrollü oynadık. Oyuncularım oyun disiplininin hiçbir şekilde bozmadılar. Oynadığımız maçlarda birlik, beraberlik konusunda takım olarak çok iyi mücadele veriyoruz. Son iki haftada yaklaşık 10-11 müsabaka oynadık ve hafta içi oynadığımız 120 dakikalık bir maç var. Doğal olarak biraz yorgunluk vardı. Buna rağmen oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele gerçekten mükemmel. Nasıl kazanmamız gerektiğini biliyorduk ve o şekilde oynadık. Sonucunda maçı 3 puanla tamamladık. Umarım bundan sonra çok daha iyi müsabakalar oynarız. Ligin bitmesine daha uzun bir süre var. Bu maçlarda daha da iyi oynamak istiyoruz” şeklinde konuştu.