SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, insanoğlunun ortak sorunu olan engelliliğin, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını, herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir sosyal olgu olduğunu belirtti.

Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesinin, çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir. Devletimiz bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Sevgili Samsunlu hemşehrilerim, unutmayınız ki engelli olmak kişinin tercihi değildir ve her birey engelli adayıdır. Onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı vatandaşın önceliği olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı kutluyor, toplumumuzun ayrılmaz birer parçası olan engellilerimiz için çaba harcayan kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, hayırseverlerimize ve tüm engelli vatandaşlarımıza başarı, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum."