Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Anneler Günü dolayısıyla Polisevi’nde düzenlenen yemekli programda annelerle bir araya geldi.
Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü münasebetiyle Vali Yücel Yavuz’un talimatı ve koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programa Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz’un yanısıra, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren’in eşi Sevgi Eren, Şehit ve gazi anneleri, eşleri, ev hanımlarıyla birlikte çok sayıda anne katıldı.
Açılış konuşması Kadın Konukevi Müdiresi Mutlu Sevindik tarafından yapılan programda konuşan Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, “Dünümüzde, bugünümüzde yanımızda olan bizleri geleceğe hazırlayan en değerli varlığımız annelerimiz” ifadelerini kullanarak tüm annelerin anneler gününü kutladı.
Annelere Vali Yücel Yavuz’un selamlarını da ileten Şengül Yavuz, gerçek sevgi ve merhameten timsalinin anneler olduğuna ve her şeyin en güzeline layık olduklarını belirterek, “Vatan uğruna evlatları, eşleri şehit düşen, gazi olan annelerimizin ellerinden öpüyorum. Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum“ dedi.
Vali Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz adına annelere menekşe ve güllerden oluşan çiçeklerin hediye edildiği anneler günü etkinliğinde İl Emniyet Müdürü Orhan Kar adına Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Şengül Yavuz’a tüm anneler adına çiçek takdim edildi.
İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci’nin “İslam’da Anne” başlığıyla annelik vasfının kutsallığına değindiği konuşma sonrasında günün anısına hazırlanan pasta, Şengül Yavuz ve Sevgi Eren’le birlikte, 8 Mayıs’ın doğum günü olduğunu ifade eden Şehit Polis Memuru Cengiz Erkan’ın annesi Emine Erkan tarafından kesildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müzik Grubu tarafından ‘anne’ içerikli müzik ve şiir dinletisinin yapıldığı etkinlikte söylenen şiir ve türküler, annelerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.
Program sonunda Şengül Yavuz’la vedalaşan katılımcı anneler etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.