PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor’da ayrılık zincirinin son halkası Ugandalı oyuncu Martin Mutumba oldu.
Orduspor Kulübü, geçen hafta performansının kötü olmasından dolayı teknik direktör Ziya Doğan tarafından antrenmandan çıkarılan ve İsviçre’ye giden Ugandalı futbolcusu Martin Mutumba’nın sözleşmesini tek taraflı feshederek yollarını ayırdı.
Orduspor Kulübü İdari Menajeri Selim Şener, Mutumba’nın izin almadan ülkesine döndüğünü söyledi. Gereken yasal sürecin yapıldığını belirten Şener, "Martin Mutumba antrenmandan çıkarıldıktan sonra hiçbir kulüp yetkilisine haber vermeden Ordu’dan ayrılarak İsviçre’ye gitmiş. Orduspor Kulübü olarak izinsiz ayrıldığı için Martin Mutumba hakkında gerekli işlemleri FIFA tarafından başlatarak gerekli evrakları gönderdik. Mutumba ile yollarımız kesinlikle ayrıldı, Orduspor ile ilişiği kesilmiştir" dedi.
"DİSİPLİNSİZ DAVRANDILAR"
Martin Mutumba’nın izinsiz gittiği ve FIFA’ya bildirildiği için belli yasal uygulamaların olacağını ifade eden Şener, sözleşmesi feshedilen kaleci Valerıy Fomichev’in de ülkesine döndüğünü belirtti. Şener, "Martin, kulübünden izin almadan gittiği için FIFA’ya bildirildi. Biz de gerekli evrakları gönderdik. Bundan sonraki süreçte herhangi başka bir takımla sözleşme imzaladığı takdirde, Orduspor’dan aldığı paraların tamamını geri ödemek zorunda, bunun takipçisi olacağız. Daha önce sözleşmesini feshettiğimiz ancak takımla antrenmanlara çıkan Fomichev de artık ülkesine döndü. Orduspor’da disiplinsiz davranış gösterdiler ve gittiler" diye konuştu.
Selim Şener ayrıca Martin Mutumba’dan boşalan kaptanlığa Hüsamettin Tut’un getirildiğini sözlerine ekledi.