Ak Parti İstanbul Kadın Kolları üyeleri, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.
Gelen Ak Parti İstanbul Kadın Kolları üyelerine, Çadır Kent Müdürü Hüseyin Ortaç şu açıklamalarda bulundu:
"Çadır kent nüfusumuz 30 bin olup, 10 mahalleden müteşekkil ve her mahallede 4 Suriyeli muhtar iki Türk muhtar ve Suriyeli bir bayan muhtar görev yapmaktadır. Mahallerde bir bayan bir erkek mescidi bulunmakla beraber bir de dinlenme televizyon çadırı bulunmaktadır. Çadır kent eğitim alanında bin 2 yüz ana sınıfı olmak üzere, 8 bin öğrenci bulunmakta olup, 240 gönüllü Suriyeli öğretmen görev yapmaktadır. Çadır kent spor alanında futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunmakta, bu alanlarda sürekli turnuvalar düzenlenmekteyiz. Ayrıca çadır kentte Bayan Meclisi, Gençlik Heyeti ve Çocuk Meclisi olmak üzere üç gönüllü birim, Türk idaresi ile beraber çalışmaktadır. Bu üç birim, kendi birimleri aracılığı ile tespit ettiği sorunları idareye ileterek çözüm bulma noktasında bizlere yardımcı olmaktadırlar. Bu alanda özellikle Kadın Meclisi, bayanlara yönelik çeşitli etkinliklerle çadır kentteki bayanların bilinçlendirilmesi ile ilgili önemli çalışmalar yapmıştır. Çadır kentte şu anda bayanlara yönelik açılan dikiş atölyesi ile dışarıdan hibe yoluyla gelen kumaşları değerlendirerek, içerideki yetim, öksüz ve çalışanı olamayan ailelere hazır elbise desteğinde bulunmaktadır. Çadır kentte bulunan on mahallede çocuklara ve yetişkinlere yönelik din dersi bilgileri gün boyunca gönüllü imamlar tarafından verilmektedir. Zaman zaman güzel Kuran-ı Kerim yarışması yapılarak, güzel Kuran okuyanlar idare tarafından ödüllendirilmektedir. Ayrıca çadır kentte Suriyeli misafirlerimizin tüm insani ihtiyaçları karşılanmaktadır.”
Çadır kentti ziyaret eden Ak Parti Kadın Kolları üyeleri yapılan çalışmaları hayranlıkla dinleyerek, çadır kent yönetimine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Heyet daha sonra Kadın dikiş atölyesi ve Kadın Meclisi’nin çadırını ziyaret edip, buradaki bayanlarla bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulundular.