Mersin’in Erdemli ilçesinde, yataktan düşen 11 aylık bir çocuk ile beyin kanaması geçiren yetişkin bir hastanın filmlerinin karıştığı ileri sürüldü. Olay sonrası aile şikayetçi olurken, hastane yönetimi ise inceleme başlatılacağını bildirdi.
Erdemli’de yaşanan olayda, yataktan düşen 11 aylık Dilek Miray Tipi’nin ailesi, kontrol amaçlı olarak çocuklarını hastaneye götürdü. İddiaya göre, çocuğun ve beyin kanaması geçiren yetişkin bir hastanın filmlerinin kayıtlı olduğu CD’ler karıştı. Karışıklık, 11 aylık çocuğun götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doktorların dikkati sayesinde çözüldü. Bu arada, iki taraflı beyin kanaması geçiren yetişkin hastanın akıbeti merak konusu oldu.
Dilek Miray’ın annesi Sevim Tipi, “Çocuğum yataktan düştü. Düştüğünde ağlamıyordu ancak kontrol amaçlı hastaneye götürdük. Doktor film istedi. Tomografisini istedi, hepsini yaptırdık. Sonuçlar doğrultusunda doktor üniversiteye gidilmesi gerektiğini söyledi. İçerisinde filmlerin kayıtlı olduğu CD’leri götürdük. Çocuk iki taraflı beyin kanaması geçiriyor dediler. Ama filmle çocuk zıt dediler. Üniversitedeki doktor çocuk çok iyi ama filmler çok kötü dedi” diye konuştu.
“CD’LER KİME AİTTİ VE ONA NE OLDU?”
“Elimizde, beyin kanaması geçiren bir hastaya ait kayıtların olduğu CD’ler vardı” diyen Tipi, “Biz de şok geçirdik. Oradaki doktorlar da nasıl böyle bir hata yapılır dediler. Zor anlar yaşadık, Allah kimseye yaşatmasın bu durumu. Ama o CD’ler kime aitti ve ona ne oldu” şeklinde konuştu.
“YAŞADIKLARIMIZ KEMAL SUNAL FİLMİNİ ARATMIYOR”
Yaşadıklarının Kemal Sunal filmlerini aratmadığına değinen Tipi, “Aynı Kemal Sunal’ın filmindeki gibi, film diyorduk, izliyorduk, gülüyorduk, sonuçta filmlerde oluyor diyorduk. Aynı şey başımıza geldi. Aynı şeyleri yaşadık. Önce ağladık, korktuk. Doktor geçmiş olsun dediğinde sevinelim mi, ağlayalım mı? Yani çok üzüldük. Çocuğumuza sevindik ama karşıdaki hasta için de çok üzüldük” dedi.
“CD’LERİN BAŞKASINA AİT OLDUĞU ANLAŞILDI, ŞİKAYETÇİYİZ”
Çocuğun dayısı Mehmet Şahin, hastanenin kendilerine verdiği CD’leri göstererek, “Çocuğunuz beyin kanaması geçiriyor diye bu CD’leri bize verdiler. Üniversite Hastanesinde de CD’lerin yanlış olduğu anlaşıldı. Tabi biz bundan rahatsızız ve şikayetçiyiz. Bir daha olmasın diye biz bu işe kalkıştık. Çocuğumuza sevindik ancak diğer kişi kimdi acaba diyerek ona üzüldük. Belki çocuğumuza sevinemedik. CD’lerin gerçek sahibi olan hasta da belli değil” diye konuştu.
Beyin kanaması geçiren yetişkin hastanın akıbetini merak edip üzülen aile, Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ni (SABİM) arayarak şikayette bulundu.
Erdemli Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Yahya Efe ise yanlış tanının söz konusu olamayacağını belirterek, ilgili şikayetin kendilerine iletilmesiyle birlikte inceleme başlatacaklarını söyledi.