Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman’a gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Elçisi Dr. Thomas Kurz, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir’i ziyaret etti.
IŞİD’ saldırılarından kaçarak Batman’a gelen Ezidi’lerin durumunu yerinde incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman’a gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Elçisi Dr. Thomas Kurz, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir’i ziyaret etti.
Siyasi İşlerden Sorumlu Başkatip Wenke Dagyab ve Siyasi Danışman Kamuran Kayhan’ın eşlik ettiği Kurz’u Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir makamında ağırladı.
Ziyaret sırasında Eşbaşkan Özdemir Kurz’a üstünde Hasankeyf resmi işlenmiş bir çini tabak ile Batman tanıtım kitabı hediye etti. Başta Ezidi’lerin durumu olmak üzere kent hakkında Eşbaşkan Özdemir’den bilgi alan Kurz ve beraberindekiler, daha sonra Belediye Dış İlişkiler Sorumlusu Özgür Özbek ile birlikte belediyeye bağlı Esentepe spor kompleksinde ağırlanan Ezidi’leri ziyaret etti. Burada İngilizce bilen iki Ezidi, Sincar’daki vahşet sürecinde yaşadıkları trajediyi ve Batman’daki durumları hakkında Kurz’a bilgi verdi.
Buradaki programından sonra Kurz ve beraberindekiler Hasankeyf’i ziyaret etti.