Antalyanın Manavgat ilçesinde 2015 yılı içinde Mavi Bayrak alan işletme ve plajlar için ödül töreni düzenlendi.
Manavgat Belediyesi koordinatörlüğünde, Crystal Sunset Otel ev sahipliğinde düzenlenen 2015 yılı Mavi Bayrak ödül törenine Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Şimşek, Aydın Öz, TURÇEV İl Koordinatörü Lokman Atasoy, belediye meclis üyeleri ile Mavi Bayrak alan işletmelerin sahipleri ve temsilcileri katıldı.
Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden yaptığı konuşmada, Türkiye’deki toplam Mavi Bayrak sayısının yarısının Antalya’da, bunların da yarısının Manavgat’ta belirtti. Özden, "Bu yıl Evrenseki ve Side Halk Plajı da Mavi Bayrak kazandı. Bundan turizm kazanacaktır, halkımız kazanacaktır. Amacımız gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak. Mavi Bayrak kriterleri kapsamında yer alan ve belediyemizin üstlendiği çevre değerlerini koruma konusunda bilinçlendirme etkinliklerini eksiksiz yerine getirdik. Kum mevkine 160 sedir çamı dikildi, çevre yürüyüşü düzenlendi, Boğaz mevki sahilimizde bilinçlendirme kampanyası düzenlendi. Mavi Bayrak almaya hak kazanan tüm işletmelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye’de 2014 yılında 397 olan ödüllü plaj sayısının 2015’de 436’ya yükseldiği, Türkiye’nin ise 44 ülke arasında 486 ödüllü plaj sayısı ile ikinci sırada yer aldığı ve Manavgat genelinde ise 45 ödüllü plaj üzerinde 85 işletmenin Mavi Bayrak almaya hak kazandığı bildirilen toplantıda Kızılot, Kızılağaç, Titreyengöl Sorgun, Side, Ilıca, Evrenseki, Çolaklı ve Gündoğdu Bölgesi’ndeki otellere Mavi Bayrak verildi.