Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesindeki ’İş Kolu Atölyeleri’nde hükümlüler tarafından yapılan el sanatları ve endüstri ürünleri sergilendi.
Serginin açılışına katılan ve bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, Ceza İnfaz Kurumunda bulunun hükümlü ve tutukluların, kazandıkları becerilerin tahliye sonrası toplumsal hayata daha kolay entegre olmalarına yardımcı olacağını kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu hizmetlerde geldiği noktanın takdire şayan olduğunu söyleyen Vali Tuna, bu tür faydalı etkinliklerin devam etmesini dileyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı da, günümüzdeki infaz sisteminde ceza ve infaz kurumları, sadece suç işleyenlerin kapalı kapılar ardında tutuldukları yerler olarak görülmediğine belirterek şunları söyledi:
"Tahliyelerden sonra bir daha suç işleme eğilimi içinde olmamaları, bir meslek ve sanat öğrenmiş veya mesleğini geliştirmiş olarak topluma dönmelerini sağlayan modern devlet kurumları olarak görevlendirilmiş bulunmaktadırlar. İşyurtları hükümlülere her şeyden önce çalışma disiplini kazandırmakta, iletişim becerilerini geliştirmekte, yeni bir meslek öğretmekte veya var olan mesleğinin geliştirilmesini sağlamakta ve özgüvenlerini güçlendirmektedir. Hükümlülerin çalıştırılmasındaki asıl amaç, ceza infaz kurumlarında meşgul edilmeleri veya ceza infaz kurumlarının gelir elde etmesi olmayıp, hükümlüleri tahliye sonrası hayata hazırlamaktır.”
Kurumun 7 iş kolunda hizmet verdiğini kaydeden Kurum Müdürü Bekir Alanoğlu ise, 356 hükümlünün sigortalanarak çalıştırıldığını ve 1,5 milyona yakın gelir elde edildiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Tuna, Milletvekili Koca, Başsavcı Kapıcı ve diğer protokol üyeleri sergiyi gezdi.