YOL YENİDEN KESİLDİ
Cizre'ye doğru yürüyüşe geçen ve aralarında HDP'li bakanların da yer aldığı HDP heyetinin Cizre'ye 20 kilometre kala asker ve polis tarafından önü tekrar kesildi. Heyet içerisinde yer alan AB Bakanı Ali Haydar Konca yaptığı kısa açıklamada, "Cizre'ye 20 kilometre kala güvenlik güçleri tarafından tekrar durdurulduk. Beklemedeyiz. Cizre'ye geçişe bakanlara izin veriliyor ancak milletvekillerinin geçişine izin verilmiyor. Bakanlar ve milletvekilleri ile birlikte Cizre'ye geçmek istiyoruz" dedi.
GÜVENLİK GÜÇLERİ: GEÇERSENİZ UYGUN ŞEKİLDE MÜDAHALE EDERİZ
Midyat'ın Yayvantepe Köyü'nde, yolu jandarma ekipleri tarafından önleri kesilen HDP konvoyunda bulunan, Eş Genel Başkan, bakanlar, milletvekili ve partililer, yeniden barikatı geçerek İdil'e doğru yola devam etti. Karalar Beldesi'nde buldukları araçlarla beldenin 5 kilometre ötesine giden HDP konvoyunun önü, jandarma tarafından bir kez daha kesildi. Jandarma yetkilileri, HDP'li vekillere, Şırnak Valiliği'nin kararı doğrultusunda geçmelerine izin verilmeyeceğini söyledi. HDP'li vekillerin, "Geçersek ne yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna askeri yetkili, "İzin vermeyiz, uygun şekilde müdahale ederiz" diye yanıtladı.
8 SAATTE ANCAK İDİL'E ULAŞTILAR
Bunun üzerine HDP'liler, buldukları araçlarla dağ köyleri yolundan Şırnak'ın İdil İlçesi'ne gitmeye çalıştı. Bugün sabah saat 11.00 sıralarında Diyarbakır'dan yola çıkan HDP heyeti, akşam saat 19.15 itibariyle Cizre İlçesi'ne 20 kilometre mesafede bulunan İdil İlçesi'ne ancak ulaşabildi. Normal zamanlarda 3 saatte gidilen İdil İlçesi'ne HDP heyeti yaklaşık 8 saat sonra ulaşabildi.

FOTOĞRAFLI