Dünya çapında başarılar elde eden B.B. Bodrumspor’un Yelken Şubesi, ‘Dünya şampiyonları yetiştiriyoruz’ sloganıyla yaz dönemi optimist ve laser kursları başlatıyor.
Birinci dönem optimist ve laser kursu 22 Haziranda İçmeler mevkiinde bulunan B.B. Bodrumspor Yelken Kulübü’nde başlayacak. Üçer haftalık dönemlerle yaz boyunca toplam 4 dönemde yapılacak kurslara yetişkinlerde kayıt olabilecek. Öğrencilere verilecek kurslar hafta içi, yetişkinlere verilecek kurslar ise hafta sonları gerçekleştirilecek.
Karakaya; “Yelken Sporu Bodrum İçin Çok Önemli”
B.B. Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya hafta sonu Yelken Takımının antrenmanına ailesiyle birlikte katılırken, yelken sporunun Bodrum için çok önemli olduğunu söyledi. Eşi ve kızıyla birlikte genç sporcuları yelken yaparak izleyen başkan Karakaya şunları söyledi;
“ Bodrum’un üç tarafının denizlerle çevrili olması bu spora olan önemi bir kat daha arttırıyor. Sporun her branşına büyük önem veren Bodrum Belediye başkanımız Mehmet Kocadon, yelken sporuna da büyük önem veren isimlerin başında geliyor ve her zaman destekliyor. Kulüp sporcularımız Dünya çapında katıldıkları turnuvalardan büyük başarılarla dönüyor. 22 Haziranda başlayacak olan yelken kurslarımıza katılan sporcularla birlikte yeni Dünya şampiyonları çıkaracağımıza inanıyorum. Bodrumlu ailelerimizin çocuklarını bu spora yönlendirmeleri faydalı olacaktır. Yeni Dünya şampiyonları çıkartmak için bütün çocuklarımızı yelken sporu yapmaya davet ediyorum”