Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Ş. Abdullah Kaya, Sabuncuoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki mevcut poliklinik ihtiyacının çözümü için hastaneyle birleştirilerek boşaltılan eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasını semt polikliniğine dönüştürme girişiminde bulunduklarını açıkladı.
Şehir merkezindeki nüfusun yüzde 55’inin Şeyhcui Mahallesi’ndeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde hizmet almaktayken maddi durumlar gözetilerek hastanenin Sağlık Bakanlığı’nın önceki yöneticileri tarafından Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilip taşınarak binanın boşaltıldığını anımsatan Abdullah Kaya, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine yaptığı değerlendirmede “Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 30 polikliniği var. Ama bizim uzman sayımız 100. Yani bizim en az 80 polikliniğe ihtiyacımız var. Sağı, solu kapatmışlar poliklinik yapmışlar. Orayı büyütmüşler, orayı kapatmışlar. Şimdi koridorlarda iki kişi yan yana geçemiyor ve yoğun olduğu günlerde kokudan içeri girilmiyor. Buna temizlik, altyapı, hiçbir şey dayanmaz. Adamlar ne yapsın. Her doktora poliklinik verme zorunluluğu var” diye konuştu.
Semt polikliniği olarak çok rahat hizmet verebilecek eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasına poliklinik veremedikleri hekimleri taşıyıp çocuk, kadın doğum, genel cerrahi, dahiliye ve üroloji servisleri açılabileceğini, ilave olarak fizik tedavi servisi de konuşlanabileceğini, kan tahlili ve röntgen gibi ihtiyaçların da binanın bazı bölümlerini kullanan Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ait birimlerden de karşılanabileceğini vurgulayan Kaya, bununla birlikte Fizik Tedavi Hastanesi’nde görevli üç uzmanın toplam 100 hastaya bakarken, Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne aylık dönüşümlü görevlendirilerek giden bir doktorun ise toplam 120 hastayı muayene ettiğini, taşınma işleminin gerçekleştiğinde bu sorunun da ortadan kalkacağını dile getirdi.