Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) Van şube başkanları tarafından ortak bir açıklama yayınlandı.
MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baykal, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Süleyman Güler ve ASKON Van Şube Başkanı Adnan Ertürk tarafından yapılan ortak açıklamada, yerel ekonomik ve sosyal kalkınmanın, yerel yönetim ve yerel dinamiklerin destek ve teşvikleri ile mümkün olabileceğine ve bu kapsamda yerel ekonomi ve sosyal kalkınma ile ilgili yapılan organizasyonlarda özellikle yerel yönetici ve oda ile STK temsilcilerinin katılımcılara ve kamuoyuna verecekleri mesajların çok değerli ve anlamlı olduğu belirtildi. Açıklamada, “Van ilimizle ilgili ulusal organizasyonlardaki ekonomik ve sosyal mesajların çok kısık olduğu, katılımların çok düşük seviyede yaşandığı bir zamanda, herkesin ve herkesimin umut bağladığı ve yüksek beklentilerin olduğu İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Van Ekonomi Zirvesi’nde yaşananlar Van’ın yerel, siyasi değerlerine, STK’larına, en çok da Van ekonomisine, sanayisine, imajına ve geleceğine zarar verdiğini, bu zararın da kısa sürede telafisinin zor olduğu herkesin malumudur. Bu sebeple; Van ile ilgili sözü olan herkese çağrımızdır. Her faaliyetimizin, her organizasyonumuzun, her sözümüzün merkezinde Van olsun. Van’ın geleceğine, Van’ın ekonomisine, Van’ın eğitimine, Van’ın ihracatına, Van’ın barışına, Van’ın gençliğine katkı sağlayacak söylemlerimiz olsun. Van kazansın, Vanlı esnafımız ve sanayicilerimiz kazansın, gençlerimiz kazansın, sosyal barışımız kazansın ve kısacası
hep beraber kazanalım. Bu anlamda Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yerel ekonomik kalkınmayı amaçlayan, yerel üreticilerin desteklenmesi, kentte ekonomik canlılık olması için 15 Mart - 5 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Van Shopping Fest’ ile yine yerel firmaların tercih edilmesi için başlattığı ‘Destek Ol’ kampanyalarını önemsediğimizi, desteklediğimizi ve bu projelerin ortağı, sahibi ve destekçisi olduğumuzu belirtmek isteriz. Bütün Van halkını bu anlamlı ve değerli çalışmalara duyarlı olmaya ve destek vermeye davet ediyoruz. Her şey Van için” denildi.