Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Melikgazi Belediyesi ,Kayseri Gaz ve Kayseri Şeker tarafından ortaklaşa düzenlenen Çevre günü etkinlikleri kapsamında İlk öğretim okul öğrencilerinin katılımıyla Çevre günü etkinlikleri düzenlendi.
Etkinliklere Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Kayseri Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yasir Bora ve diğer yetkililer de katılarak öğrencilerin çevre bilinci oluşturma konusunda yaptıkları resimleri incelediler.
Öğrencilerin Pancar tarlası9ndaki toprağın fabrikaya taşınmaması için duyarlılık gösterilmesi konusundaki karakalem resim çalışması en çok ilgi çeken çalışma oldu.
Başkan Akay Çevre günü dolayısı ile yapılan resimleri inceledikten sonra yaptığı açıklamada; ^"Kayseri şeker gerek sektörünün gerekse de kayseri ve Türkiye’nin büyük bir kuruluşu olmasının yanında çevreye önem veren, çevre konusunda bütün kurallara uyma çabasında olan ve bunu prensip edinmiş bir kuruluştur.
Gençlerimiz ve çocuklarımız çevre ile ilgili gayet güzel resimler yapmışlar. Bunları kısaca inceleme fırsatı bulduk. Bizim düşünemediğimiz pek çok konuyu çocuklar resim ile ifade etmişler. Kendilerine bu duyarlılıklarından, anlayışlarından ve çevre bilinçlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu çevre bilinci onlar için bir hayat rehberi olur. Hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde de çevre bilinci içinde hareket ederler. Buna gerçekten ihtiyacımız var. Havanın, suyun, toprağın normal halinde kullanılmaya devam ediliyor olması çok anlamlı. Elbette biz insanlar bizden önceki nesillerden güzel bir dünya devraldık. Ama şimdi gelişen teknoloji, yapılan yatırımlar, sanayiler çevrenin kirlenmesine sebebiyet veriyor. Bu da sağlığımızı etkilemeye başladı. Onun için bundan sonraki nesillere devredeceğimiz çevrede sağlıklı yaşanabilmesi için mutlaka sağlıklı çevre bilincinin korunması ve geliştirilmesi lazım" dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver’de yapmış olduğu konuşmasında; "5 Haziran dünya çevre günü etkinlikleri kapsamında ilimizde gerçekleştirdiğimiz bir faaliyette şeker gölündeyiz. Bu kapsamda herkesin çevre gününü kutluyorum. Çevrenin korunması noktasında özellikle öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi ve hassasiyet göstermesi çok önemli bu sayede anne ve babalarımızda sizler sayesinde bilinçlenecektir" dedi.