Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan yaşlı çınarlar kamp idaresi tarafından pikniğe çıkartıldı. Akçakale’deki ağaçlık alana çıkartılan yaşlı çınarlar, üç yıldır ilk kez dışarıya çıktıklarını dile getirerek çadır kent yönetimine teşekkür ettiler.
Akçakale Süleyman Şah Konaklama tesislerinde barınan 65 yaş üzeri yaşlı Suriyeli bayanlar kamp idaresi tarafında ağaçlık alana pikniğe çıkartıldı. Bahar havasının gelmesiyle beraber güneçli bir havada çıkartılan yaşlı çınarlar, birlikte sofra açıp yemek yediler. Bazı yaşlı bayanların beraberlerinde getirdikleri bıçak ve şişlerle, yerden faydalı ot toplayıp poşetlerine koydular.
"Kimsesi olmayıp, yaşlı ve dul bayanları bir günlüğüne de olsa açık havada piknik yapmalarını istedik" diyen Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç, ”Kampımızda yaklaşık olarak 65 yaş ve üzeri dul ve yaşlı 240 bayanımız var. Bunlar şimdiye kadar kamp dışına çıkartılmadı. Kadın meclisimizin gözetiminde bu annelerimizi bir günlüğüne pikniğe çıkarttık. Bu annelerimiz bir günlüğüne de olsa dışarıda rahatladılar ve beraberce dertleştiler. Gezi ve piknik programlarımız bahar ve yaz boyu inşallah devam edecek" dedi.
Kadın Meclisi Başkanı Bera el Abdullah, ”Çadır kent kurulduğundan beri hiç dışarı çıkmayan 65 yaş ve üzeri, yaklaşık 240 yaşlı bayanı kadın meclisi olarak dışarıya pikniğe çıkarttık. İlk kez çadır kenttin dışına çıkmanın sevincini yaşayan yaşlı annelerimiz, hem bize hem çadır kent idaresine teşekkür ettiler. Bizlerde kadın meclisi olarak, bizlere bu fırsatı sunan çadır kent yönetimini teşekkür ederiz”dediler.