Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin gazetecilik yapan basın mensuplarının fikir, düşünce ve haberleşme özgürlüğüne yaptıkları katkılarla insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucuları olduğunu belirtti.
Rektör Yarılgaç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, zor çalışma koşullarına rağmen her bir gazetecinin zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin haber peşinde koşmaya devam ettiğini, durum ne kadar zorlu olsa bile, kısıtlı imkanlarla görevini yapmaya çalıştığını belirtti.
Gazetecilerin demokratik teamüllerin daha da güçlenmesine olumlu katkılar yapacaklarına dair inançlarının tam olduğunu ifade eden Yarılgaç, “Toplumların bazen kulağı bazen de dertlerini dile getiren bir nevi dilleri olmakta, kalemlerini doğrudan yana kullanmakta, insan haklarına saygılı bir gazetecilik örneği göstererek toplumla haber arasında köprü vazifesini itinayla sürdürmektedirler. Globalleşen dünyada ulusaldan yerele birçok konuyu gündeme taşıyan halkın nabzını tutan, sorunlarının tespit edilmesinde ve çözüm önerilerinin getirilmesinde toplum yararına hizmet eden, tarihe not düşen ve geleceğe ışık tutan fikir emekçisi gazetecilerimizin 1961 yılından itibaren kutlanan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor ve bu anlamlı gün vesilesi ile basın camiasında emeği geçmiş, ebediyete intikal etmiş tüm gazetecilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.