Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tunus’ta Tataouine Görme Engelliler Bölge Birliği’ne servis aracı desteğinde bulunuldu.
TİKA tarafından Tunus’un kırsal ve az gelişmiş bölgelerden birisi olan Tataouine vilayetinde resmi olarak faaliyet gösteren Tataouine Görme Engelliler Bölge Birliği ile işbirliği yapılarak, engelli bireylerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında servis hizmeti sunmak ve dernek bünyesinde faaliyet gösteren atölyelerde üretilen malzemelerin satış noktalarına ulaştırılmasında kullanılmak üzere bir adet engelli hizmet ve servis aracı desteğinde bulunuldu. Engelli hizmet ve servis aracı, Tunus Engelliler Konfederasyonu Genel Sekreteri Atia Ben Said, Görme Engelliler Birliği Genel Sekreteri Mohamad Lamrad, Tataouine Görme Engelliler Bölge Birliği Başkanı Ali Sbissi, TİKA Tunus Koordinatörü Musa Gürbüz, TİKA Tunus Koordinatör Yardımcısı Rifat Karamahmut ve Konfederasyon yetkililerinin katılımıyla düzenlenen törenle teslim edildi. Teslim töreninde TİKA’ya teşekkürlerini sunan Tunus Engelliler Konfederasyonu Genel Sekreteri Said, hizmet ve servis aracının bölgede yaşayan engelli bireylerin sosyal yaşama katılımlarını kolaylaştıracağını belirtti.
Tataouine Görme Engelliler Bölge Birliği Başkanı Sbissi ise, TİKA tarafından kurulan temizlik malzemeleri üretim atölyesi ve bugün temin edilen hizmet aracının dernek faaliyetlerinin kapasitesini artıracağını vurgulayarak, proje kapsamında sağlanan doğrudan desteklerden dolayı Türk halkına sevgi ve şükranlarını sundu.
TİKA Tunus Koordinatörü Gürbüz, kalkınmayı desteklemek ve istihdam sağlamak amacıyla TİKA olarak Tunus’ta üretim atölyeleri kurduklarını, bu defa sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engelli bireylerin istihdamına ve onların sosyal hayata katılımlarına destek olmak amacıyla TİKA olarak önemli bir katkı sağlamış olduklarını ifade etti.
Tunus’ta 2012 yılında idari ve sivil alt yapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, çevre, emniyet, sağlık, turizm ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor. Engelli hizmet ve servis aracı, daha önce TİKA ve Tataouine Görme Engelliler Bölge Birliği işbirliğinde bölgede kurulan temizlik malzemeleri üretim atölyesinde üretilen malzemelerin belediye, valilik ve okul binalarına taşınmasında da kullanılacak.